ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΑΡΧΕΙΟ 2Καλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 74 του ν. 4555/2018, που θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30 στο Δημαρχείο Κατερίνης (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Κατερίνης για τη διεξαγωγή Σχολικών – Αθλητικών Δραστηριοτήτων της τρέχουσας περιόδου

Κώστας Κουκοδήμος: «Ο αθλητισμός σε κάθε του έκφανση απόλυτη προτεραιότητά μας»

1Η άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή των Σχολικών – Αθλητικών Δραστηριοτήτων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2019-2020 τέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης των εμπλεκομένων φορέων της Πιερίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Στην σύσκεψη, την οποία συγκάλεσαν οι διευθύνσεις Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα διά της ομάδας Φυσικής Αγωγής Πιερίας συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο Διευθυντής της ΔΙ.Δ.Ε. Γιάννης Καζταρίδης, από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι κύριοι Βαγγέλης Παπαιωάννου και Γεώργιος Ξαφόπουλος αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κατερίνης Γιάννης Μπεϊνάς, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας, ο Ολυμπιονίκης Σάββας Καρυπίδης (ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας), οι αντιδήμαρχοι Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Δίου Ολύμπου Σοφία Ζουρζούρα και του Δήμου Πύδνας Κολινδρού Πασχάλης Πουρτσίδης αντίστοιχα, εκπρόσωποι του Νοσοκομείου Κατερίνης, του Ιατρικού συλλόγου, του Συλλόγου Κριτών Στίβου Πιερίας – Ημαθίας, η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Πιερίας Ευρώπη Στεφανίδου και τα μέλη της ομάδας Φυσικής Αγωγής Άννα Μπαρά και Δημήτρης Κεραηλίδης.

Πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη η B' Πανελλήνια Σύναξη των υπευθύνων Ιερέων των Γραφείων Νεότητας των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος

GKR 9550Με επιτυχία έληξαν οι εργασίες της B' Πανελλήνιας Σύναξης των υπευθύνων Ιερέων των Γραφείων Nεότητας των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα «Η Κατήχηση και οι σύγχρονες προκλήσεις»,  που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Mediterranean Village» στην Παραλία Κατερίνης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου τελούσαν υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β' και συμμετείχαν εβδομήντα περίπου εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η πανελλήνια αυτή συνάντηση διεξήχθη υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος  και φιλοξενήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»

ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΕΣΤον Αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργο Νταντάμη επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ». Στην συνάντηση, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Σιαμάτρας, η Ταμίας Δήμητρα Φάκα, τα μέλη Άννα Παλάγκα, Αντώνης Σιαμάτρας και Γιάννης Τίγκας καθώς και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Βασίλης Σιαμάτρας.

Οι Κοκκινοπλίτες συνεχάρησαν τον κ. Νταντάμη για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκαν καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στη συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης υπογραμμίζοντας την ιστορική διαδρομή και τη συνεισφορά του πολιτιστικού συλλόγου των Κοκκινοπλιτών στα τοπικά δρώμενα.

Καμπάνια για την επιστροφή βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

ΑΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης ενημερώνει τα μέλη της, τα οποία από το 2010 έως πρόσφατα δανείστηκαν βιβλία και για οιοδήποτε λόγο δεν τα έχουν επιστρέψει ότι τους παρέχεται η δυνατότητα χωρίς επιπτώσεις ή κυρώσεις να τα επιστρέψουν.

«Σας καλούμε να στηρίξετε τη νέα προσπάθεια της δημοτικής βιβλιοθήκης. Σας περιμένουμε. Μαζί με τα βιβλία φυσικά... Θα χαρούμε να σας ξαναδούμε στη βιβλιοθήκη της πόλης μας» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της δημοτικής βιβλιοθήκης Κατερίνης.

Εφεξής το κάθε μέλος όπως ορίζει και ο κανονισμός λειτουργίας είναι υποχρεωμένο να επιστρέφει το υλικό που δανείστηκε εντός της ορισμένης προθεσμίας και σε άριστη κατάσταση. Για καθυστέρηση ορισμένων ημερών γίνεται απλώς επισήμανση στο χρήστη. Η επανάληψη ή η κατ’ εξακολούθηση καθυστέρηση επιστροφής του υλικού όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σύσκεψη για το νέο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Γ.Γ. Ν. Χραδαλιά στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Γραμματικόπουλος εκπροσώπησε τον Δήμο Κατερίνης

2Τα δύο νέα σχέδια Πολιτικής Προστασίας, τον «Δάρδανο» και τον «Ιόλαο» παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χραδαλιάς στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή Δημάρχων, Αντιδημάρχων και αιρετών εκπροσώπων. Τον Δήμο Κατερίνης και τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Γραμματικόπουλος.

Δήμος Κατερίνης: Δωρεά εκδόσεων της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

1αΑποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς βιβλίων από την Ελληνική Ιστορική Εταιρεία έγινε η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης, η οποία μαζί με βιβλιοθήκες, τόσο της μείζονος Θεσσαλονίκης, όσο και όμορων περιοχών, επιλέχθηκε για την ανάδειξη του έργου της Ε.Ι.Ε. στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη ενισχύθηκε, εμπλουτίζοντας την συλλογή της με 12 τόμους του περιοδικού «ΒΥΖΑΝΤΙΑΚΑ» (έτη έκδοσης από το 2001 έως και το 2017), 11 τόμους των Πρακτικών των Συνεδρίων της (διάφορα έτη ως και το 2010, οπότε και τα Πρακτικά εκδίδονται μόνο σε ψηφιακή μορφή), καθώς και ένα αντίτυπο του συλλογικού τόμου «Βυζάντιο & Αραβικός Κόσμος. Συνάντηση Πολιτισμών – Πρακτικά Διεθνούς Συμποσίου», επιμέλεια Α.Γκουτζιουκώστας – Α. Κραλίδης, Θεσσαλονίκη 2017, εκδόσεις Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δήμος Κατερίνης – ΟΠΠΑΠ: Ενημερωτικές δράσεις στα ΚΑΠΗ για την υγιεινή διατροφή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΈχει τεκμηριωθεί και επιστημονικά η άποψη ότι η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή οδηγεί στην μείωση των προβλημάτων υγείας και στην καλύτερη ποιότητα ζωής. Προς την κατεύθυνση αυτή, σειρά ενημερωτικών ομιλιών με στόχο τη διατροφική παρέμβαση και την αλλαγή των πρακτικών του παρελθόντος σε ό,τι αφορά διατροφικές συνήθειες θα πραγματοποιηθούν στα ΚΑΠΗ του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, η ενημέρωση έχει ως θέμα τις διατροφικές ομάδες και το πώς αυτές επηρεάζουν την εμφάνιση ή και την εξέλιξη των χρόνιων παθήσεων στους ηλικιωμένους, ενώ θα γίνουν σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κατερίνης και την Επισκέπτρια κα. Δέσποινα Τοπάλη.

Αστοχίες και πολλαπλά προβλήματα από τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου και αναψυχής στην οροφή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου καταγράφει τεχνική έκθεση - ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ

11Την ανάγκη απομάκρυνσης όλων των κινητών στοιχείων (ξύλινα παρτέρια) από την οροφή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση της πλατείας επισημαίνει τεχνική έκθεση που συντάχθηκε κατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε από μηχανικό της Δημοτικής Επιχείρησης Δημοτικά Πάρκινγκ του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα στην έκθεση υπογραμμίζονται αστοχίες και σειρά προβλημάτων που προκλήθηκαν από την τοποθέτηση ξύλινων παρτεριών για τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου και αναψυχής στην οροφή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας δημαρχείου.

Πιο συγκεκριμένα - μεταξύ άλλων - εντοπίστηκαν προβλήματα διαρροών στο υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου, εξαιτίας διατρήσεων του δαπέδου της πλατείας κατά την τοποθέτηση και έδραση των κινητών στοιχείων (ξύλινων παρτεριών).

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2019» – AGENDA Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Νοεμβρίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – (Πολιτιστικό Κέντρο Σεβαστής)


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣΚωμωδία στην ποντιακή διάλεκτο: «Τη χωρίονος το παλικάρ’» από την Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας

Τη θεατρική παράσταση στην ποντιακή διάλεκτο «Τη χωρίονος το παλικάρ» σε σενάριο – σκηνοθεσία του Ιωάννη Κοσμίδη, θα παρουσιάσει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σεβαστής η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - (Πνευματικό Κέντρο «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ»)

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΟΡΑΤΟΡΙΟ  του συνθέτη Χαράλαμπου Ναβροζίδη

Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος

Δήμος Κατερίνης: Σύσκεψη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και των πολιτιστικών συλλόγων

Προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα του 2020 & Δημιουργική συνεργασία στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

1ΑΗ συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων 2019, η καταγραφή της ατζέντας των δρωμένων που πρόκειται να υλοποιήσουν κατά τη διάρκεια του 2020, οι ημερομηνίες και η υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Η συνάντηση, την οποία συντόνισε ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Στη διάρκεια της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων που προσήλθαν μαζικά εξέφρασαν τη βούλησή τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.