Η καθιερωμένη ετήσια σύσκεψη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και των πολιτιστικών συλλόγων

2αβΠαρουσιάστηκε το Λεύκωμα των πολιτιστικών συλλόγων & συζητήθηκε ο συντονισμός και η ατζέντα των εκδηλώσεων

Η παρουσίαση του Λευκώματος των πολιτιστικών συλλόγων, μίας έκδοσης του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), που ιχνηλατεί τη διαδρομή και σύγχρονη ταυτότητα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, η καταγραφή της ατζέντας των εκδηλώσεων, που πρόκειται να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια του 2019 οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι ημερομηνίες και η υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται βρέθηκαν στο επίκεντρο της καθιερωμένης ετήσιας συνάντησης των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κατερίνης - Πρόσκληση

                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης, σας προσκαλούν στην συνεστίαση που διοργανώνουν, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας όλων των μελών των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας,                                 την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13:00 στο κέντρο «ΕΛΙΑ».

ΟΠΠΑΠ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΜε εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

Θεόδωρος Παυλίδης

                                                            

Ο Δήμος Κατερίνης συνδέει με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο τον οικισμό Κορινού με το παραθαλάσσιο μέτωπο

1Σάββας Χιονίδης: «Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ! […] Στόχος των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία ενός ακόμα πιο ανθρώπινου προσώπου για την Δημοτική Κοινότητα Κορινού και η αισθητή βελτίωση του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας στην περιοχή»

Μία σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού, η οποία θα δώσει πνοή σε μια περιοχή με έντονη τουριστική κίνηση συνιστά η κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου μήκους 1700 και πλάτους 3,5 μέτρων, που θα συνδέει τον οικισμό του Κορινού με το παραθαλάσσιο μέτωπο του οικισμού «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ».

Γιορτή προς τιμήν των εθελοντών του Πάρκου των Χρωμάτων

geyma 1«Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές του Πάρκου των Χρωμάτων, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε τα Χριστούγεννα στο Δήμο Κατερίνης να είναι για άλλη μία χρονιά φιλόξενα, χαρούμενα και χαμογελαστά για τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα» ανάφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, κατά τη διάρκεια γιορτής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής προς τιμήν των εθελοντών του Πάρκου των Χρωμάτων.

Με ταχείς ρυθμούς οι παρεμβάσεις ανέγερσης ισόγειου κτιρίου – έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

1Σάββας Χιονίδης: «[…] Σε μια εποχή κατά την οποία, η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στην σχολική στέγη, υλοποιούμε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την σχολική κοινότητα, το οποίο θα ανακουφίσει από χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη περιοχή. Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ!»

Στην αναβάθμιση των δομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τη μαθητική κοινότητα εντάσσονται οι παρεμβάσεις, που υλοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς, για την κατασκευή του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ: ΕΞΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ». Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στον Κορινό

1ΑΠαρακαλούνται οι οδηγοί που κινούνται στον δρόμο από το ύψος του Κορινού έως την Παραλία Κορινού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα συγκεκριμένα σημεία, καθώς είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις καθαρισμού της κοίτης του ρέματος εν όψει κατασκευής ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου από τον Δήμο Κατερίνης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ στην καθιερωμένη ετήσια σύσκεψη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και των πολιτιστικών συλλόγων

IMG 3262H καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 15 Ιανουαρίου & ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, θα γίνει η παρουσίαση του Λευκώματος των πολιτιστικών συλλόγων, μίας έκδοσης του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), που ιχνηλατεί τη διαδρομή και σύγχρονη ταυτότητα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Κατερίνης.

Συνεχίζεται η επιχειρησιακή δράση των συνεργείων του Δήμου με ρίψη αλατιού και θαλασσινού νερού για την αντιμετώπιση του παγετού.

IMG 2217Συνεχίζεται η ρήψη θαλασσινού νερού στην πόλη και στις κοινότητες του παραλιακού μετώπου, και η ρίψη αλατιού στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου και ειδικότερα εντός των οικισμών, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παγετού. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον καθαρισμό με τη χρήση μηχανημάτων του Δήμου για την περαιτέρω βελτίωση των δύσβατων περιοχών, καθώς και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Επιπλέον, πραγματοποιείται διαρκής έλεγχος του οδικού δικτύου από τις υπηρεσίες του Δήμου για την εξακρίβωση της εύρυθμης λειτουργίας του, καθώς και για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν λόγω του παγετού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ – Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας:

1«Αναγκαία η ουσιαστική διαβούλευση με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και με τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία στην Αυτοδιοίκηση για το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων»

«Στην ανάγκη να γίνει ουσιαστική διαβούλευση με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και να δοθούν τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία στην Αυτοδιοίκηση σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων» εστίασε την εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ – Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, παρουσία του Αν. υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων λόγω ΟΛΙΚΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου

dimos logo 2Με απόφαση της αντιδημάρχου Κατερίνης Παρθένας Μακρίδου Παρτσαλίδου και κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γεώργιου Ίτσιου, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χρυσόστομου Κυραιλίδη, του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιου Παπαζήση, καθώς και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αντίστοιχα, κλειστά θα παραμείνουν λόγω του ολικού παγετού, αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Κατερίνης.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος

 

Παρθένα Μακρίδου