Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης με τον πρόεδρο της Δ.Κ. Περίστασης για τον προγραμματισμό έργων και παρεμβάσεων

Κώστας Κουκοδήμος: «Πρώτη προτεραιότητα η συνδρομή στο έργο των κοινοτήτων»

1βαΟι άμεσες παρεμβάσεις που σε προτεραιότητα προγραμματίζονται και θα υλοποιηθούν σε υφιστάμενες υποδομές της Περίστασης τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γιώργο Χελιδονόπουλο.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος μετέβη και επί τόπου στο Πολιτιστικό Κέντρο Περίστασης, στο Νηπιαγωγείο και στα Κοιμητήρια της κοινότητας αντίστοιχα, για αυτοψία στις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη ή που προγραμματίζεται να δρομολογηθούν. Για το πολιτιστικό κέντρο ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που απαιτούνται για την αποπεράτωσή του, καθώς και οι παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση της πλατείας Ανατολικής Θράκης. Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν στο νηπιαγωγείο όπου αυτές κριθεί αναγκαίο εντός και εκτός του κτιρίου, καθώς και στα κοιμητήρια της κοινότητας.

«ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» η ερχόμενη Κυριακή για την Κατερίνη

Δράσεις του Δήμου Κατερίνης και της Ποδηλατικής απόδρασης Πιερίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας

1Με διοργανωτή τον Δήμο Κατερίνης και σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας πραγματοποιούνται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, οι δράσεις για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», η οποία γιορτάζεται πανευρωπαϊκά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μεθαύριο Κυριακή, θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης για τα οχήματα και τη θέση τους θα πάρει η διοργάνωση αθλητικών δράσεων, ζωγραφικής, χορευτικών και διαφόρων παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες.

Η λογική του προγράμματος των εκδηλώσεων κινείται στην αντίληψη που εφαρμόζεται στις ευρωπαϊκές πόλεις, να προσφέρει δηλαδή τον δημόσιο, τον κοινόχρηστο χώρο στους πολίτες. Παράλληλα, να δώσει τη δυνατότητα στην Κοινωνία των Πολιτών - με ουσιαστικό αρωγό τον Δήμο Κατερίνης - να δρα για την πόλη, την καθημερινότητά και την ποιότητα ζωής τους.

Όπως είναι γνωστό, με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί» & «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία», το φετινό θέμα των εκδηλώσεων επικεντρώνεται στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία. Προς την κατεύθυνση αυτή προηγήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας με μεγάλη συμμετοχή πολιτών η βραδινή περιπατητική διαδρομή, στο κέντρο της Κατερίνης.

Δήμος Κατερίνης – Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας – ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ»

Βραδινός περίπατος στην πόλη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

ΒΡΑΔΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 1Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η βραδινή περιπατητική διαδρομή, στο κέντρο της Κατερίνης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019, στην οποία συμμετέχει φέτος ο Δήμος Κατερίνης.

Με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί» & «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία», το φετινό θέμα των εκδηλώσεων επικεντρώνεται στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία. Στο πλαίσιο αυτό, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν έναν όμορφο περίπατο στο κέντρο της πόλης, το βράδυ της Τετάρτης, που διήρκησε από τις 7:30μ.μ. – 9:30μ.μ.. Με τη συνοδεία ποδηλατών και περιπολικού της Αστυνομίας, που έκλειναν τις οδικές αρτηρίες και περιφρουρούσαν την ασφάλεια των πεζών, ο βραδινός περίπατος ήταν μια όμορφη εμπειρία που ενθουσίασε τους δημότες. Ο περίπατος πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή φορέων, συλλόγων, καθώς και σχολείων.

Διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου στη ΔΕΗ & στο Υπουργείο Εσωτερικών

Στο «κόκκινο» τα ταμεία Δήμου Κατερίνης και ΔΕΥΑΚ

αΑποκαρδιωτική η οικονομική κατάσταση του Δήμου Κατερίνης και της μεγαλύτερης Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου της ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη ΔΕΗ αντίστοιχα. Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κατερίνης.

Η δημοφιλής ομάδα κρουστών «PARANAUE» & μουσικά σχήματα της πόλης στους ρυθμούς του «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»

wΞεχωριστό τόνο, χρώμα και ρυθμό στη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή του αγώνα δρόμου, «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, αναμένεται να δώσουν επενδύοντας μουσικά και χορευτικά τη διαδρομή από το Πλατανόδασος έως και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική Πλατεία, μπάντες, Djs, μουσικοχορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων κ.ο.κ.

Οι Paranaue, η δημοφιλής ομάδα κρουστών στα πρότυπα των blocos afros της Bahia στην Βραζιλία, θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος στο παράλληλο μουσικό πρόγραμμα του αγώνα. Το σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από την ίδρυσή του το 2003 μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμες εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια και αναμένεται με τους έντονους ρυθμούς και την κίνησή του, να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα που θα εντυπωσιάσει θεατές και αθλητές.

Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Αστυνομία: Καμπάνια ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης

                    «Για να ζήσουμε καλύτερα πεζοί & ευάλωτες ομάδες πληθυσμού»

αβΚλήσεις - σε πρώτη φάση - ενημέρωσης και αποτροπής, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης των οχημάτων που επιβαρύνουν και παρενοχλούν την κίνηση & μετακίνηση των πεζών, των ατόμων με αναπηρίες (κινητικά προβλήματα κ.ο.κ.), των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας (ηλικιωμένοι, παιδιά, γονείς με παιδικά καρότσια), καθώς και μπροστά στις στάσεις λεωφορείων, σε πεζοδρόμια, πλατείες και ράμπες ΑμεΑ «βεβαιώνει» η Δημοτική Αστυνομία σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Με στόχο τη διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου και με επίκεντρο την συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να αποκτήσει η Κατερίνη ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο, η Δημοτική Αστυνομία σε αυτή την εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης δίνει - όπως προαναφέρθηκε - έμφαση στην αποτροπή και επιδιώκει να δοθεί η αίσθηση στους πολίτες ότι υφίσταται έλεγχος. Στις περιπτώσεις, όμως, κατά τις οποίες οι πολίτες εξακολουθούν την κακή νοοτροπία της αντικοινωνικής στάθμευσης, αδιαφορούν και δεν σέβονται τους πεζούς, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. θα ακολουθήσει η βεβαίωση παραβάσεων, ενώ θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος σε σύσκεψη στη διαχειριστική αρχή για τα έργα και τις δράσεις που είναι ενταγμένα στο Π.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας

1αΣύσκεψη στα γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Αγγελική Ωραιοπούλου, ο Δημάρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης, Στέργιος Μπουσνάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διαχειριστικής Αρχής, του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ενημερώθηκε εκτενώς ο Δήμαρχος, για τα έργα και τις δράσεις που είναι ενταγμένα στο Π.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας και αφορούν τον Δήμο Κατερίνης. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες για το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αφού έως σήμερα δεν έχουν κατατεθεί οι απαραίτητες μελέτες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να απενταχθεί το έργο «Βιοκλιματικές αναπλάσεις στο δίκτυο κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και διαδρομών, πεζών και ποδηλάτων», προϋπολογισμού 3.037.200€.

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» 2019

Έναρξη απόψε στις 7:30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας: «Βραδινή Περιπατητική Διαδρομή»

στην πόλη με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων

«Ασφαλές Περπάτημα και Ποδηλασία»

1Δυναμικό παρών δίνει φέτος ο Δήμος Κατερίνης στο θεσμό της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», που θα πραγματοποιηθεί από τις 16-22 Σεπτεμβρίου 2019, και στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση της οικονομικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.

Με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί» & «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία», το φετινό θέμα των εκδηλώσεων επικεντρώνεται στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία. Οι ενεργητικοί τρόποι μεταφοράς όπως το περπάτημα και η ποδηλασία είναι απαλλαγμένοι από εκπομπές ρύπων και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας μας. Πόλεις που ευνοούν το περπάτημα και το ποδήλατο σε σχέση με τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης έχουν αποδειχθεί πιο ελκυστικές, με λιγότερη συμφόρηση και υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου από το Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο

  • Πολυεπίπεδη συνεργασία προ των πυλών με το Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»
  • Μετάβαση σήμερα στην Αθήνα για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το δήμο και τη ΔΕΥΑΚ

2aΣτις προοπτικές συνεργασίας του δήμου Κατερίνης με το Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» επικεντρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος κ.Μανωλόπουλο την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Για τις εξελίξεις, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης.