Περισσότερα από 100 άτομα όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης και συμμετείχαν στην πραγματοποίηση δωρεάν Σπιρομέτρησης, με αφορμή την ομώνυμη παγκόσμια ημέρα.

Περισσότερα από 100 άτομα όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης και συμμετείχαν στην πραγματοποίηση δωρεάν Σπιρομέτρησης, με αφορμή την ομώνυμη παγκόσμια ημέρα.Η εκδήλωση - υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας - πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στην κεντρική πλατεία. Συντονιστής ήταν ο πνευμονολόγος - γιατρός Δαμιανός Δαμιανάκος.

Στόχος της μέτρησης ήταν η πρόληψη πνευμονικών νοσημάτων, και σε περίπτωση διαπίστωσης, η έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Η Σπιρομέτρηση είναι μία απλή, αλλά βασική εξέταση στο πλαίσιο ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας. Είναι πολύτιμη τόσο στη διάγνωση, όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων των πνευμόνων, όπως του βρογχικού άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.
Περισσότερα από 100 άτομα όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης και συμμετείχαν στην πραγματοποίηση δωρεάν Σπιρομέτρησης, με αφορμή την ομώνυμη παγκόσμια ημέρα.Παρών, στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιος Παπαζήσης, ο οποίος σε δήλωσή του απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον ιατρό Πνευμονολόγο  Δαμιανό Δαμιανάκο και τους συνεργάτες του, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση των σπιρομετρήσεων.