Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες μαθητές σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής αναμένεται να παρακολουθήσουν τα φετινά Αικατερίνεια.

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες μαθητές σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής αναμένεται να παρακολουθήσουν τα φετινά Αικατερίνεια.Τους μαθητές όλων των βαθμίδων μυεί στα πολιτιστικά δρώμενα ο θεσμός των Αικατερινείων και τους παρακινεί να γίνουν και αυτοί δημιουργοί και ταξιδευτές στον κόσμο των τεχνών και των γραμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό περισσότεροι από τρεις χιλιάδες μαθητές σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής αναμένεται να παρακολουθήσουν τα φετινά δρώμενα.

«Ήδη δυο χιλιάδες έως τώρα μαθητές είδαν από κοντά τις εκθέσεις που είναι σε εξέλιξη, ενώ το σχετικό πρόγραμμα των επισκέψεων συνεχίζεται» επισημαίνει σε δήλωσή της η κα Μυράντα Παππά Υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων ΔΙ/ΔΕ Πιερίας και μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Α.Π..
Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες μαθητές σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής αναμένεται να παρακολουθήσουν τα φετινά Αικατερίνεια.Η κα Παππά μάλιστα ξεναγεί τους μαθητές στην έκθεση με τίτλο«Η Πιερία των χαρτών και της Μνήμης», από την προσωπική συλλογή του Ιωάννη Μεγαλόπουλου, που παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Πιερίας.

«Πεποίθησή μας είναι ότι ο πολιτισμός και η παιδεία είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να εκφραστούμε ως προς αυτό. Το ρόλο που μπορεί να παίξει γενικότερα η τέχνη στην παιδεία των μαθητών φιλοδοξούν και πιστεύουμε ότι αναδεικνύουν  τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» επισημαίνει από την πλευρά του ο κος Θωμάς Παπαδημητρίου πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αθλητισμού του Δήμου Κατερίνης.

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες μαθητές σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής αναμένεται να παρακολουθήσουν τα φετινά Αικατερίνεια.ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ:
«Η Πιερία των χαρτών και της Μνήμης», από την προσωπική συλλογή του Ιωάννη Μεγαλόπουλου  στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Στην Αστική Σχολή φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Νερό Πηγή Ζωής» και έκθεση ζωγραφικής - φοιτητών της πόλης μας - της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών αντίστοιχα.  

Στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Νερό Πηγή ζωής» τα μέλη της εφορείας φωτογραφίας «ΙΡΙΔΑ» της Εστίας Πιερίδων Μουσών, με την ξεχωριστή του φωτογραφική ματιά το καθένα, παρουσιάζουν το απειροελάχιστο κομμάτι της ροής του νερού μέσα στο χρόνο.

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες μαθητές σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής αναμένεται να παρακολουθήσουν τα φετινά Αικατερίνεια.Στην έκθεση ζωγραφικής φοιτητών της πόλης μας - της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών – παρουσιάζουν ζωγραφικές δημιουργίες τους οι: Ηλιάσκου Αναστασία, Καραμήτας Αθανάσιος, Μανουσαρίδου Ελένη, Σαλασίδου Μαριάννα, Σοφιανίδου Χαρούλα, Χρυσοστάλη Μαρία.

Στην Ιερά Μητρόπολη «Ο Χρόνος μέσα από ρολόγια περασμένων αιώνων», που αποτελεί έκθεση της προσωπικής συλλογής του Ηλία Σεϊταρίδη. Πρόκειται για μια συλλογή πλούσια σε διαφορετικά είδη ρολογιών από την Ελλάδα και άλλες χώρες των Βαλκανίων. Μέσα από τα εκθέματα έρχεται στο επίκεντρο η εξέλιξη της σύγχρονης ωρολογοποιίας, ενώ παράλληλα αποτυπώνεται και η τέχνη του εκάστοτε ωρολογοποιού.