Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου

Τετάρτη 25 Ιουλίου ώρα 9.00 μ.μ. στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ Ολύμπου
Υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου
Για μία και μοναδική μουσική παράσταση θα εμφανιστεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ Ολύμπου.  


Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με περισσότερο από ένα αιώνα παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, αποτελεί τον κυριότερο φορέα της συμφωνικής μουσικής στη χώρα μας, έχοντας καταγράψει στην μακρόχρονη ιστορική της διαδρομή πλήθος επιτυχιών προσφέροντας στους Έλληνες τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου όλων των εποχών.

Την κορυφαία αυτή ορχήστρα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν την Τετάρτη το βράδυ στον ιερό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου του Δίου.

Υπό την Διεύθυνση του κορυφαίου Μαέστρου Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ στο βιολί τον Αρντάς Τερζιάν, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπόσχεται ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στους ήχους και την μαγεία της κλασσικής μουσικής προσφέροντας στο πολυπληθές κοινό του Φεστιβάλ Ολύμπου μία ποιοτική νότα πολιτιστικής δροσιάς στο μέσο του καλοκαιριού.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης, ο οποίος στηρίζει την ποιοτική πολιτιστική δημιουργία, προσφέροντας την δυνατότητα  στο κοινό να γνωρίσει μία κορυφαία Ορχήστρα που πλαισιώνουν εξαίρετοι μουσικοί.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

R. Schumann-Ιούλιος Καίσαρας Εισαγωγή, έργο 128
C. Saint Saens-Εισαγωγή και Ρόντο καπριτσιόζο για βιολί και ορχήστρα,
έργο 28
P. de Sarasate-Τσιγγάνικοι Σκοποί για βιολί και ορχήστρα, έργο 20
F. Mendelssohn- Συμφωνία αρ.4 σε λα μείζονα, έργο 90 «Ιταλική»
Ι. Allegro vivace
II. Andante con moto
III. Con moto moderato
IV. Saltarello: PrestoΣολίστ: Αρντάς Τερζιάν, βιολί
Διεύθυνση ορχήστρας: Βύρων Φιδετζής