Παράνομη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πυλώνα φωτισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Α΄ Αθλ. Κέντρου του Ο.Α.Κ. & Α΄ Δήμου Κατερίνης.

Το Δ.Σ. του Οργανισμού  Αθλητικών Κέντρων και Άθλησης  του Δήμου Κατερίνης

στο πλαίσιο της υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών και όλων  των φορέων(Αθλητικών, Σχολικών και Πολιτιστικών συλλόγων της πόλης της Κατερίνης), για το γνωστό θέμα που ανέκυψε επισημαίνει τα εξής:

Επειδή η αποφυγή προβλημάτων για τη Δημόσια Υγεία και η προστασία των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα για κάθε σύγχρονη κοινωνία άμεσα και από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή μας η παράνομη τοποθέτηση κεραίας κιν. τηλεφωνίας σε πυλώνα φωτισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Α’ Αθλ. Κέντρου του  Ο.Α.Κ.& Α’ Δήμου Κατερίνης(25-1-2011)και κοντά σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες  πληθυσμού(σχολεία, υπηρεσίες κ.λ.π.) με την συνδρομή τεχνικού φροντίσαμε για την άμεση απενεργοποίηση της λειτουργίας της. Αναλυτικότερα δρομολογήθηκαν οι  εξής ενέργειες:

1.Κλήθηκε επί τόπου η Αστυνομία και στην συνέχεια  αντιπροσωπεία μας μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα, όπου έγινε κατάθεση και ζητήθηκε η ποινική δίωξη των αγνώστων δραστών.

 

2.Ενημερώθηκε σχετικά  η πολεοδομία η οποία και πραγματοποίησε άμεσα αυτοψία.

3. Έγινε παράσταση στον εισαγγελέα, ο οποίος ενημερώθηκε λεπτομερώς για την παράνομη τοποθέτηση της κεραίας.

4.Στάλθηκε από την υπηρεσία μας ηλεκτρολόγος, ο οποίος διέκοψε την παράνομη λήψη ηλεκτρ. ρεύματος  από τον πυλώνα και ως εκ τούτου απενεργοποιήθηκε η λειτουργία της κεραίας.

5.Ενημερώθηκε η Δημοτική Αστυνομία για να πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες στο χώρο γύρω από το Στάδιο.

6.Λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, ενημερώθηκε για την παράνομη τοποθέτηση  άμεσα τόσο τηλεφωνικά, όσο και εγγράφως η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Λάβαμε μάλιστα τη διαβεβαίωση ότι κλιμάκιό της θα έρθει για την διενέργεια αυτοψίας προκειμένου να εντοπίσει την ταυτότητα της εταιρείας, στην οποία ανήκει η κεραία.

7.Συγκλήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Κ.&Α΄ Δ.Κ στο οποίο έγινε λεπτομερής ενημέρωση για το συμβάν και στην συνέχεια λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

1.Για τη φύλαξη του χώρου από security κατά τις νυχτερινές ώρες και αργίες, ώστε μέχρι να διαπιστωθεί η ταυτότητα των κατόχων της παράνομης κεραίας να είναι αδύνατη η απομάκρυνσή της.

2.Ανατέθηκε σε δικηγορικό γραφείο κάθε απαιτούμενη ενέργεια για τη νομική κάλυψη του Ο.Α.Κ.& Α΄ Δ.Κ σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

Ο.Α.Κ&Α’ ΔΗΜΟΥ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ