Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Παύλος Χατζόπουλος ενθουσίασε το κοινό της Κατερίνης

Στο πλαίσιο των 100 χρόνων ελεύθερης πόλης
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Παύλος Χατζόπουλος ενθουσίασε το κοινό της ΚατερίνηςΈνα φιλόμουσο κοινό, ανάμεσά του εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επευφήμησε ζωηρά τον καταξιωμένο Έλληνα πιανίστα Παύλο Χατζόπουλο, στο ρεσιτάλ πιάνου στο Πνευματικό Κέντρο, όπου παρουσίασε έργα κλασσικών συνθετών όπως: Bach, Beethoven, Schubert κ.α.

Το ρεσιτάλ διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης πόλης.

«Είμαστε  τυχεροί διότι ένας εξαίρετος Έλληνας καλλιτέχνης, ο οποίος διαπρέπει παγκοσμίως, με καταγωγή από την Κατερίνη, ο Παύλος Χατζόπουλος, βρίσκεται κοντά μας για να μας χαρίσει το ταλέντο του», τόνισε μεταξύ άλλων σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, το μέλος της Διοίκησης του Ο.Π.Π.Α.Π. και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης Αρχιμανδρίτης π.Ιωακείμ Οικονομίκος.


Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Παύλος Χατζόπουλος ενθουσίασε το κοινό της ΚατερίνηςΕκ μέρους του προέδρου του Ο.Π.Π.Α.Π. Θωμά Παπαδημητρίου, ο π.Ιωακείμ απένειμε αναμνηστική πλακέτα  στον καλλιτέχνη, ενώ από την πλευρά του ο πιανίστας ευχαρίστησε τον Ο.Π.Π.Α.Π. για την φιλοξενία του στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων 100 χρόνων ελεύθερης πόλης.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Παύλος Χατζόπουλος με το βιρτουόζο συναισθηματικό του παίξιμο ασχολήθηκε με τα πάθη, τις δύσκολες στιγμές και τις πεποιθήσεις ιδιοφυών κλασσικών συνθετών, καταδεικνύοντας στο κοινό το πώς αυτοί οι συνθέτες σκέπτονταν, τις πεποιθήσεις τους και τις δυσκολίες της ζωής τους και πώς αποτύπωναν μουσικές λύσεις και στόχους με τεράστιο πάθος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ

Ο Παύλος Χατζόπουλος γεννήθηκε το 1964 στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Παρακολούθησε παράλληλα Γερμανικό & Ελληνικό σχολείο ( η μητέρα του κατάγεται από την πόλη της Κατερίνης ).

Έως σήμερα έχει δώσει κονσέρτα σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες του Ρότερνταμ Ολλανδίας (European Academy for culture and the Arts – Rotterdam/NL), όπου και παραδίδει master classes για πιανίστες και δίνει διαλέξεις περί της «εξηγητικής της μουσικής».

Έχει δώσει πάρα πολλά κονσέρτα σε εκδηλώσεις τιμής επιφανών πολιτικών όπως οι Γερμανοί Πρόεδροι Richard von Weizsaecker, Johannes Rau, ο τέως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και νομπελίστας Αλ Γκορ ( Al Gore ),  ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellick καθώς και για πολλούς άλλους.
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Παύλος Χατζόπουλος ενθουσίασε το κοινό της Κατερίνης      Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Παύλος Χατζόπουλος ενθουσίασε το κοινό της Κατερίνης