ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΗ Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, βρίσκει την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα που, δυστυχώς,  μεγεθύνεται και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η δραματική αύξηση των θανάτων από χρήση ναρκωτικών ουσιών, η μικρή ηλικία έναρξης χρήσης, αλλά και η εξαιρετικά μεγάλη διαθεσιμότητα των ψυχοδραστικών ουσιών, που τις κάνει εύκολα αποκτήσιμες, αναδεικνύουν το πρόβλημα ως πρωτεύον.

Οι πολλές διαστάσεις του,  που αφορούν κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές ακόμα και ηθικές παραμέτρους, καταδεικνύουν  την ανάγκη ανάπτυξης συγκεκριμένης και συγκροτημένης πολιτικής στην αντιμετώπισή του.

Είναι Εθνική Υπόθεση. Γι αυτό και ο αγώνας κατά των ναρκωτικών πρέπει να είναι συνεχής και ανυποχώρητος και οφείλουμε όλοι, Πολιτεία και Πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον μεγαλύτερο «εχθρό» της νεολαίας μας, δίνοντας βαρύτητα στην εκπαίδευση και στην πρόληψη, παράλληλα, με την λήψη σοβαρών εθνικών πολιτικών δράσεων, στήριξης των αναγκαίων θεσμών και των δομών.

Κυρίως, να συνειδητοποιήσουμε πως η πραγματική κρίση είναι το έλλειμμα ήθους, παιδείας, πολιτισμού και η συρρίκνωση της ελπίδας και προοπτικής για τη νέα γενιά που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Ακόμη και σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, έχουμε υποχρέωση να εμπνεύσουμε τη νεολαία μας , δίνοντας το μήνυμα της αξίας του αγώνα, του μεγαλείου της ζωής, της ακατανίκητης δύναμης της ελπίδας που κράτησε όρθιες γενιές.

Όχι μόνο σήμερα, αλλά καθημερινά, μοιραζόμαστε την ανησυχία, αλλά και την αποφασιστικότητα να αποτρέψουμε τη νεολαία μας από τα ναρκωτικά και δηλώνουμε αποφασισμένοι να συστρατευτούμε σε κάθε προσπάθεια που θα έχει ως στόχο να  απομακρύνουμε οριστικά την εξάρτηση, από το ελεύθερο και δημιουργικό πνεύμα της νέας γενιάς.