Μάγεψε το κοινό η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. παρουσιάζοντας τον «Μεσσία» του Χαίντελ

Μάγεψε το κοινό η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. παρουσιάζοντας τον «Μεσσία» του ΧαίντελΜια πραγματικά αξέχαστη μουσική πανδαισία απόλαυσε το φιλόμουσο  κοινό της Κατερίνης, που παρακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιουνίου 2012, τη συναυλία που έδωσε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με τη σύμπραξη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου, με το δημοφιλέστερο –όπως έχει χαρακτηριστεί- χορωδιακό αριστούργημα όλων των εποχών, το ορατόριο «Ο ΜΕΣΣΙΑΣ» του Χαίντελ.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.). Η παρουσίαση του έργου στο κοινό της πόλης έγινε επ’ ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κατερίνης.
Μάγεψε το κοινό η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. παρουσιάζοντας τον «Μεσσία» του ΧαίντελΣτην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των 2ου & 5ου ΓΕΛ , όπου έλαβε χώρα η συναυλία, το κοινό έζησε μια πραγματική μουσική εμπειρία, απολαμβάνοντας θαυμάσιες ερμηνείες από τους μουσικούς της Ορχήστρας, τους σολίστες Νατάσσα Αγγελοπούλου,  Μαρία Ζώη,  Ζάχος Τερζάκης,  Ιωσήφ Κετεντζιάν και  Γιώργος Ζαϊμης καθώς και από τη χορωδία του Δ.Ω.Κ.. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Αδαμίδης.

Την ορχήστρα διηύθυνε ο μαέστρος Γιάννης Αδαμίδης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης, αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ , Θωμάς Παπαδημητρίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης- που είναι  ένα από τα δύο σημαντικότερα συμφωνικά σχήματα της Ελλάδας -για την πραγματοποίηση της συναυλίας και εξέφρασε την ελπίδα «η επόμενη συνάντησή μας να γίνει στο νέο μας Πολιτιστικό Κέντρο». Όπως τόνισε  «είμαστε περήφανοι που η Κατερίνη, χάρη στις προσπάθειες του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη, αποκτά έναν χώρο πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών: το νέο Πολιτιστικό Κέντρο , ένα έργο προϋπολογισμού 7.750.000 ευρώ με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ, το οποίο θα θεμελιωθεί το προσεχές διάστημα. Σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της χώρας, ο Δήμος Κατερίνης συνεχίζει να   στηρίζει και να ενισχύει με κάθε πρόσφορο μέσο  την καλλιτεχνική δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση

Μάγεψε το κοινό η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. παρουσιάζοντας τον «Μεσσία» του ΧαίντελΠιστεύουμε ακράδαντα ότι η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια αλλά συνιστά αναγκαιότητα για τον Άνθρωπο – ιδιαίτερα σε εποχή κρίσης» συνέχισε ο κ. Παπαδημητρίου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το κοινό που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή σας είναι πολύ ενθαρρυντική, είναι η απόδειξη ότι οι Κατερινιώτες αγαπούν την κλασική μουσική και είναι παράλληλα η αναγνώριση της καλλιτεχνικής αξίας όσων συμπράττουν σε αυτή τη συναυλία:

Των μουσικών και των ερμηνευτών της Κρατικής Ορχήστρας, της αξιολογότατης χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και φυσικά του πολυτάλαντου και πολυπράγμονα μαέστρου μας, του κυρίου Γιάννη Αδαμίδη. Τις ευχαριστίες μου σε όλους τους συντελεστές της συναυλίας, που γνωρίζω ότι έκαναν εξαντλητικές πρόβες για να μας παρουσιάσουν αυτό το μουσικό αριστούργημα».
Μάγεψε το κοινό η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. παρουσιάζοντας τον «Μεσσία» του Χαίντελ  Μάγεψε το κοινό η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. παρουσιάζοντας τον «Μεσσία» του Χαίντελ
  Μάγεψε το κοινό η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. παρουσιάζοντας τον «Μεσσία» του Χαίντελ Μάγεψε το κοινό η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. παρουσιάζοντας τον «Μεσσία» του Χαίντελ