Η τεχνολογία στην υπηρεσία του Δημότη

on

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ΔημότηΚΑΤΕΡΙΝΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Διαδημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας των 11 Δήμων «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε» (CITIESNET), που πραγματοποιήθηκε   στα Τρίκαλα συμμετείχε το διήμερο 8-9/09/2010 ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Παράλληλα, η Διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία έλαβε μέρος στην 3η Συνάντηση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Renewing Health.
 

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ΔημότηΣτην 3η Συνάντηση Εργασιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος - εκτός του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη - συμμετείχαν η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου Τρικκαίων, βουλευτές της περιοχής, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημάρχων  των 11 Δήμων-Μετόχων της Κεντρικής Ελλάδας (Βέροια, Βόλος, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Λάρισα, Ν. Ιωνία, και Τρικάλων), εκπρόσωποι φορέων των ΤΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στελέχη Νοσοκομείων και Πανεπιστημίων, το επιστέγασμα μιας σοβαρής τοπικής προσπάθειας και ενός σημαντικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος αρωγός του οποίου και οι 11 Δήμου μέσω της CitiesNet και λόγω της σημαντικής συμβολής και των κυρίων  Χιονίδη (Δήμαρχος Κατερίνης), Ασημακοπούλου Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Ράπτης (Διευθύνων Σύμβουλος e-Trikala) και του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της Citiesnet.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το Ευρωπαϊκό Project Renewing Health  αφορά τον Τομέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και επικεντρώνεται στην συμβολή και παροχή από απόσταση υπηρεσιών αλλά και διαδικασιών υγείας για πολίτες με χρόνια νοσήματα. Μέσω του προγράμματος θα επιτευχθεί η καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού προτύπου οργάνωσης τέτοιων υπηρεσιών υγείας που θα χρησιμοποιηθούν για πρωτοβουλίες εθνικής πολιτικής για τις νέες τεχνολογίες στην υγεία και πρόνοια των κρατών μελών της ΕΕ, με στόχο την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών με μείωση του κόστους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τηλε-φροντίδα εκατοντάδων ασθενών από τις αρχές του 2011, στην κεντρική Ελλάδα, και το ύψος της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης αναμένεται να φτάσει τα 7.000.000€ για τους 21 συνεργαζόμενους φορείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνολικά.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ΔημότηΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Με την ευκαιρία αυτή, παράλληλα με την 3η Συνάντηση Εργασίας του Renewing Health, η CitiesNet πραγματοποίησε στο Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων, την Έκτακτη Γενική της Συνέλευση (ΓΣ) δίνοντας την ευκαιρία στους Μετόχους της και τα μέλη της να συμμετάσχουν, να γνωρίσουν από κοντά το πρόγραμμα και τα στελέχη του όπως και να δηλώσουν την θερμή υποστήριξη του όλου εγχειρήματος.
Με την αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσία που έχoυν ήδη αποκτήσει οι Δήμοι  σε υπηρεσίες τηλεπρόνοιας χρόνιων νοσημάτων, μέσω του προγράμματος Renewing Health,  αναμένεται να επέλθουν ουσιαστικές βελτιώσεις στις διαδικασίες παροχής υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, χάρη στην χρήση νέων τεχνολογιών.

Μεταξύ των σημαντικών αποφάσεων που ελήφθησαν είναι:
1.    Η αποδοχή και προώθηση δύο κοινών έργων για τους 11 στο ΕΣΠΑ  και αφορούν την Τηλεφροντίδα και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα του δήμου μέσω διαδραστικής πλατφόρμας. Τα έργα θα υποβληθούν από την Citiesnet με φορείς τους Δήμους Βεροίας και Τρικάλων αντίστοιχα. Το σχήμα με το οποίο θα υποβληθούν τα Τεχνικά Δελτία Έργου, δηλαδή η Citiesnet και Δήμος από τους 11 με επάρκεια, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα που η Citiesnet το υποσχέθηκε στα μέλη της από την ίδρυσή της και το υλοποιεί δοθείσης της ευκαιρίας αφού από τον Ιούνιο 2010 έχει την Πιστοποίηση επάρκειας (ΕΛΟΤ) και ISO 9001.
2.    Συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες αύξηση, μείωση μετοχικού κεφαλαίου καθώς και η είσοδος νέων Δήμων-μετόχων. Έτσι, τώρα έχοντας βάλει την διαδικασία σε ρότα μπορούμε να καλωσορίσουμε νέους Δήμους όπως ο Δήμος του Κιλκίς, Ηγουμενίτσας και άλλοι που γινόμενοι μέτοχοι θέλουν να συμβάλλουν στις και αποκομίσουν από τις αναμενόμενες υπηρεσίες της εταιρείας.
Η τεχνολογία στην υπηρεσία του Δημότη   Η τεχνολογία στην υπηρεσία του Δημότη