Έκδοση ψηφίσματος κατά των απολύσεων των σχολικών φυλάκων

Έκδοση ψηφίσματος κατά των απολύσεων των σχολικών φυλάκων αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης. Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη διαφωνία του για την απόφαση που οδηγεί στην απόλυση των σχολικών φυλάκων, αποστερώντας έτσι το Δήμο από χρήσιμο ανθρώπινο δυναμικό. Αντί να ενισχυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταργείται ένας πετυχημένος θεσμός που έχει αποδεδειγμένα εξασφαλίσει την αποδοχή της κοινωνίας. Ανατρέπονται τα δεδομένα ζωής των ανθρώπων, οι οποίοι αποδεδειγμένα προσέφεραν.

Στην μετά τον «Καλλικράτη» εποχή, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κληθεί να αναλάβει πλέον των 200 αρμοδιοτήτων, είναι απαράδεκτο αντί να ενισχύεται με εξειδικευμένο προσωπικό, να αντιμετωπίζεται σα μια δεξαμενή για απολύσεις.

Οι σχολικοί φύλακες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη και ασφάλεια των σχολικών κτηρίων και του μαθητικού πληθυσμού. Με την απομάκρυνσή τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια των παιδιών μας και οι κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολείων. Είναι απολύτως βέβαιο ότι το κόστος για τις συντηρήσεις, τις επισκευές και την αντικατάσταση χρήσιμου και ακριβού εποπτικού εξοπλισμού που θα χρειάζεται να καταβάλουμε, θα είναι πολλαπλάσιο από το κόστος της μισθοδοσίας των σχολικών φυλάκων.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας και Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόλυση των σχολικών φυλάκων, εν ονόματι της κάλυψης προαπαιτούμενων από την τρόικα και τους δανειστές.

Θεωρούμε δίκαιο τον αγώνα των εργαζομένων, συμμετέχουμε σ’ αυτόν και συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματά τους. Δε θα πρέπει να θυσιαστούν οικογένειες προκειμένου να μειωθούν ελάχιστα τα έξοδα του κράτους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στην απόλυση των σχολικών φυλάκων αλλά και σε κάθε άλλη φημολογούμενη από καιρό κατάργηση δομών και λειτουργιών του Δήμου που αφορούν στην κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εξυπηρέτηση του πολίτη και την εκπαίδευση.