Εκστρατεία Πρόληψης της Οστεοπόρωσης από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης

Εκστρατεία Πρόληψης της Οστεοπόρωσης από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου ΚατερίνηςΟ Δήμος Κατερίνης, στην προσπάθειά του να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους, στηρίζει και εμπλουτίζει τις δραστηριότητές του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής.
Προτεραιότητα  και επιθυμία της Δημοτικής Αρχής  είναι να βρίσκεται δίπλα σε κάθε δημότη και να ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη που προκύπτει.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο  την πρόληψη της Οστεοπόρωσης, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία, πρόγραμμα δωρεάν Μέτρησης Οστικής Μάζας, το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου 2010.

Εκστρατεία Πρόληψης της Οστεοπόρωσης από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου ΚατερίνηςAναστάσιος Παπαζήσης: «Στόχος μας, η δημιουργία ενός δικτύου αποτελεσματικών υπηρεσιών φροντίδας και κοινωνικής υποστήριξης των δημοτών μας».

Στην επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, ο πρόεδρος Αναστάσιος Παπαζήσης, συναντήθηκε με εξεταζόμενους, που του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτή την πρωτοβουλία. Επισήμανε την αξία της ευαισθητοποίησης των δημοτών, για την πρόληψη σημαντικών παθήσεων, που όταν εκδηλωθούν προκαλούν  προβλήματα στην επαγγελματική, ατομική και οικογενειακή ζωή. «Η δωρεάν Μέτρηση Οστικής Μάζας έχει σκοπό να δώσει το μήνυμα στις γυναίκες της πόλης ότι η Οστεοπόρωση είναι μια πάθηση που δεν δίνει σημάδια, δεν προειδοποιεί με πόνο και άρα θα πρέπει όλες να εξετάζονται προληπτικά με τις οδηγίες του θεράποντος γιατρού τους» τόνισε ο κ. Παπαζήσης, ενώ κλείνοντας ανέφερε: «H  Προληπτική Ιατρική και Αγωγή Υγείας έχουν γίνει  ο στρατηγικός στόχος των Δημοτικών Ιατρείων και όλες μας οι δράσεις κατευθύνονται πλέον στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών ».

Η δωρεάν Μέτρηση Οστικής Μάζας που ξεκίνησε τη Δευτέρα και  ολοκληρώθηκε εχθές Τετάρτη , έλαβε χώρα στα γραφεία του Οργανισμού, στο ισόγειο του Δημαρχείου Κατερίνης. Στο τριήμερο αυτό εξετάστηκαν περισσότερες από 200 γυναίκες ηλικίας από 50 έως 70 ετών
Εκστρατεία Πρόληψης της Οστεοπόρωσης από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης