Εντός του καλοκαιριού η λειτουργία του Νέου δημοτικού Κυνοκομείου

 ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥΣτο πλαίσιο της συμμετοχής του στην σιωπηρή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο Κατερίνης ενάντια στις φόλες(το βράδυ του περασμένου Σαββάτου), το Δ.Σ. του ζωοφιλικού σωματείου Κατερίνης «Ελπίδα και Στοργή» εξέδωσε ψήφισμα - που απευθύνεται σε όλους τους Δήμους της Πιερίας – για την ανάγκη προστασίας των αδέσποτων ζώων.

«Στόχος μας είναι να αναλάβουν δράσεις όλοι οι Δήμοι της Πιερίας και να βοηθήσουν τα αδέσποτά τους. Από τους 13 Δήμους της Πιερίας, μόνον ο Δήμος Κατερίνης, υπό την αιγίδα του Αναπληρωτή Δημάρχου Ζήνωνα Σατραζέμη, έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του για τα αδέσποτα της πόλης μας» υπογράμμισε σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» Μαρία Μάραμις – Χάρλαν.
 


 ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥΤο σχετικό ψήφισμα επέδωσαν στον Αναπληρωτή Δημάρχου Κατερίνης Ζήνωνα Σατραζέμη, η Πρόεδρος του  Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» Μαρία Μάραμις – Χάρλαν, η Αντιπρόεδρος Γλυκερία Βασιλειάδου και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ελένη Μαντζαροπούλου.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης τόνισε χαρακτηριστικά: «Συγχαίρουμε για τις δραστηριότητές του, το Φιλοζωικό Σωματείο «Ελπίδα και Στοργή». Ουσιαστικές πρωτοβουλίες να αμβλύνει το πρόβλημα των απροστάτευτων ζώων αναλαμβάνει από την πλευρά του ο Δήμος Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται εντός του καλοκαιριού να παραδοθεί προς χρήση το νέο Δημοτικό Κυνοκομείο.

Το έργο αυτό αποτελεί  επένδυση για την δημοτική αρχή και ταυτόχρονα γεμίζει με πολλές προσδοκίες τους ζωόφιλους της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν για τα αδέσποτα σκυλιά ακόμα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Το νέο κυνοκομείο θα διαθέτει όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε χώρους διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισης των ζώων, αποθηκευτικούς, βοηθητικούς και χώρους γραφείων, ενώ θα αποτελέσει πρότυπη εγκατάσταση φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων».

Αναλυτικά το ψήφισμα του σωματείου

ΖΩΟΦΙΛΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

«ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ»

Καταδικάζουμε τη φόλα

ως μέσο μείωσης των αδέσποτων

Αν σας ενοχλούν, στειρώστε τα!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΟΦΙΛΩΝ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ενώνοντας τις φωνές μας με αυτές όλων των ζωόφιλων σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμαστε ενάντια στη φόλα.

Η δολοφονία ενός ζώου, η κακοποίηση και ο βασανισμός αποτελούν πλημμελήματα και τιμωρούνται με φυλάκιση έως και πέντε (5) μηνών ή χρηματική ποινή 1500 ευρώ, ή ακόμη και με την επιβολή και των δύο ποινών.

Η φόλα είναι ο χειρότερος θάνατος. Το ζώο υποφέρει από φρικτούς πόνους επί ώρες, «πληρώνοντας» με τον χειρότερο τρόπο την ασυνειδησία του  πρώην ιδιοκτήτη του.

Οι δράστες έχουν διαταραγμένο ψυχισμό και θεωρούνται εν δυνάμει δολοφόνοι. Η φόλα εκμηδενίζει την αξιοπρέπεια κάθε ζώντος οργανισμού.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Δήμους του Νομού Πιερίας να αναλάβουν δράση και να βοηθήσουν τα αδέσποτά τους. Από τους 13 Δήμους της Πιερίας, μόνον ο Δήμος Κατερίνης, υπό την αιγίδα του Αντιδημάρχου και Αναπληρωτή Δημάρχου κου Ζήνωνα Σατραζέμη, έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του για τα αδέσποτα της πόλης μας.

Οι υπόλοιποι Δήμοι κωφεύουν, αν και έχουν ενημερωθεί σχετικά από το Σωματείο μας.

 ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ Τα αδέσποτα ζώα προστατεύονται από το Νόμο 1197/1981 και 3170/2003. Η  φόλα διώκεται ποινικά, όπως προαναφέρθηκε, όμως πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί και ο κίνδυνος να έλθουν σε επαφή με αυτή ακόμη και παιδιά.

Η μόνη λύση για τον περιορισμό των αδέσποτων είναι η ΣΤΕΙΡΩΣΗ.

Αν σας ενοχλούν τα αδέσποτα ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΑ!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φορείς να βοηθήσουν στην άμεση εφαρμογή του Νόμου.

ΚΑΛΟΥΜΕ το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει πιο δραστικά μέτρα για την προστασία των αδέσποτων.

Το παρόν ψήφισμα επιδίδεται στον Δήμο Κατερίνης.