Δημότες του, αδελφοποιημένου με την πόλη μας, Δήμου Μάινταλ Γερμανίας, στο Δημαρχείο Κατερίνης

Δημότες του, αδελφοποιημένου με την πόλη μας, Δήμου Μάινταλ Γερμανίας, στο Δημαρχείο ΚατερίνηςΕθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Κατερίνης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με την πόλη μας Δήμου Μάινταλ Γερμανίας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και   δημότες της γερμανικής πόλης.

Την αποστολή, που υποδέχτηκε ο αναπληρωτής Δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης, συνόδευαν ο  Δ/ντής Πολιτισμού-Αθλητισμού του Mάινταλ Udo Young  και ο καταγόμενος από την περιοχή μας, Δημοτικός Σύμβουλος Μάϊνταλ ,Δημήτρης Ασαρίδης.
 
Ο κ. Σατραζέμης καλωσόρισε τα μέλη της  γερμανικής αντιπροσωπείας, κάνοντας λόγο για τους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Κατερίνη και το Μάινταλ, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να δίνεται η ευκαιρία στους δημότες των δύο περιοχών να γνωρίζουν από κοντά τις αδελφοποιημένες πόλεις.

Δημότες του, αδελφοποιημένου με την πόλη μας, Δήμου Μάινταλ Γερμανίας, στο Δημαρχείο ΚατερίνηςΘα πρέπει να σημειωθεί πως φέτος συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης Κατερίνης και Mάινταλ και όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν συνεχείς επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και ανταλλαγές σε πολιτιστικό κυρίως επίπεδο.

«Στα χρόνια που πέρασαν αναπτύχθηκε  μια σχέση ειλικρινούς συνεργασίας και συναδέλφωσης ανάμεσά στις δύο πόλεις και μια πολύ αξιόλογη διαπολιτισμική επικοινωνία και αυτή τη σχέση σκοπεύουμε να καλλιεργήσουμε περεταίρω τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο κ. Σατραζέμης.

Η αντιπροσωπεία πραγματοποιεί οκταήμερη επίσκεψη στην πόλη μας, στη διάρκεια της οποίας τα μέλη της θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Πιερίας.