Σάββας Χιονίδης: «Σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή στην πολιτιστική ζωή του τόπου»

 Σάββας Χιονίδης: «Σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή στην πολιτιστική ζωή του τόπου»

Ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών που θα αποδοθεί στους ανθρώπους του πολιτισμού της περιοχής μας για να τον αναδείξουν και θα καλύψει τις ανάγκες στο σύνολο του Δήμου αποκτά η Κατερίνη, καθώς προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ανέγερσης Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, στον ελεύθερο χώρο ανατολικά των ΚΤΕΛ. Όπως είναι γνωστό το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης, που προέρχεται σε ποσοστό 100% από το ΕΣΠΑ, φτάνει τα 7.750.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015.

 Σάββας Χιονίδης: «Σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή στην πολιτιστική ζωή του τόπου»Οι εργασίες που έχουν γίνει έως σήμερα αφορούν:
 
1.Τη θεμελίωση του κτιρίου

2.Την  κατασκευή της εδαφόπλακας του κτιρίου (δάπεδο υπογείου)

3.Την κατασκευή μέρους των περιμετρικών τοιχείων

4.Την κατασκευή μέρους της οροφής υπογείου

5.Την κατασκευή μέρους επί του συνόλου των υποστυλωμάτων ισογείου
 
Σάββας Χιονίδης: «Σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή στην πολιτιστική ζωή του τόπου»

Αναφερόμενος στην πορεία των εργασιών ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη. Είναι ένα έργο που δίνει νέα πνοή στην πολιτιστική ζωή του τόπου και παράλληλα συμβάλλει στην ανάπτυξη, καθώς ήδη εργάζονται και θα εργαστούν και στην συνέχεια αρκετά άτομα, προμηθευτές, γεγονός που σε συνδυασμό με τα άλλα μεγάλα έργα που εκτελούνται όπως ο Περιφερειακός, το ειδικό δημοτικό σχολείο, τα  Σάββας Χιονίδης: «Σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή στην πολιτιστική ζωή του τόπου»βιοκλιματικά σχολεία κ.α. τονώνουν την αγορά και καταδεικνύουν ότι με επιθετικές πολιτικές μπορούμε να πάμε μπροστά».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το κτίριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα (ισόγειο, εξώστης και όροφος) καθώς και υπόγεια. Η συνολική επιφάνεια του είναι 4.700 τ.μ., ενώ η χωρητικότητα του θεάτρου 488 θεατές. Η στάθμη του ισογείου φιλοξενεί την αίθουσα του θεάτρου, το χώρο της εισόδου καθώς και βοηθητικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του θεάτρου.

 Σάββας Χιονίδης: «Σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή στην πολιτιστική ζωή του τόπου»Η στάθμη του εξώστη έχει ένα διάδρομο για την κυκλοφορία των ατόμων από την αίθουσα, τουαλέτες και γραφεία, ενώ το επίπεδο του ορόφου περιλαμβάνει γραφεία, χώρους μεταφραστών και δημοσιογράφων.

Οι υπόγειοι χώροι του κτηρίου φιλοξενούν τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου, αποθηκευτικούς, καθώς και βοηθητικούς χώρους σκηνής. Η μελέτη του ήχου έγινε με όλες τις υψηλές προδιαγραφές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

 Σάββας Χιονίδης: «Σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή στην πολιτιστική ζωή του τόπου»   Σάββας Χιονίδης: «Σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή στην πολιτιστική ζωή του τόπου»