Σύσκεψη για την Ολυμπιακή Φλόγα

Σύσκεψη για την Ολυμπιακή Φλόγα

Όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την εκδήλωση υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014» (την προσεχή Τρίτη 01 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στην κεντρική πλατεία), συζήτησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο της Κατερίνης.

Την σύσκεψη συντόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου, ο οποίος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στην προετοιμασία της διοργάνωσης.

«Προετοιμάζουμε μια λιτή εκδήλωση, όπου θα κυριαρχήσει το ολυμπιακό πνεύμα και τα υψηλά ιδανικά. Καλούμε όλους τους δημότες της Κατερίνης να συμμετέχουν ενεργά στην  υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας» σημειώνει σε δήλωσή του ο κος Παπαδημητρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

17:30: Άφιξη επισήμων προσκεκλημένων.

- Ελληνικοί Ήχοι και Μελωδίες από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

17:55: Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή Βωμού από Λαμπαδηδρόμο. Άφιξη αντιπροσωπείας της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014».

- Απόδοση του Ολυμπιακού Ύμνου και του Εθνικού Ύμνου της Ρωσίας από την Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών.
- Απόδοση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης (Έπαρση σημαιών Ολυμπιακών Αγώνων, Ρωσίας και Ελλάδος με την ανάκρουση των αντίστοιχων ύμνων).
- Χαιρετισμός του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.
- Χαιρετισμός του Εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής των  Χειμερινών Ο.Α. «SOCHI 2014».
- Χαιρετισμός του Εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
- Ανταλλαγή δώρων.
- Πολιτιστικό Πρόγραμμα Ημίωρης Διάρκειας από: τα χορευτικά τμήματα της Εστίας Πιερίδων Μουσών, της Ένωσης Ποντίων Πιερίας & μουσικός επίλογος από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Επιμέλεια: Δημήτριος Αποστολόπουλος - Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας.

18:30: Πέρας εκδήλωσης – Διανυκτέρευση Ολυμπιακής Φλόγας στην Κατερίνη.
Η φλόγα θα αναχωρήσει από την Πλατεία Ελευθερίας, την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 π.μ. μέσω των οδών Κασσάνδρου και Ν.Δίκα.