ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΣε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ομόφωνα υπέρ της σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με χρήση κινητού τηλεφώνου (μηνυμάτων SMS), το επονομαζόμενο mobiPARK - που σχεδίασε και ανάπτυξε το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  - ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.
Ο υπεύθυνος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου(Διευθυντής του Εργαστηρίου) Φ. Κωνσταντίνου παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρωτοποριακό σύστημα που εφαρμόζει η επιστημονική του ομάδα και το οποίο υλοποιείται ήδη με επιτυχία στους Δήμους Τρικκαίων και Καρδίτσας.
 

Η εγκατάσταση και διαχείριση του συστήματος δεν πρόκειται να επιβαρύνει οικονομικά το δήμο, καθώς το Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει τα έξοδα εγκατάστασης. Το σύστημα mobiPARK δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εκμεταλλευτούν τη συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου για να σταθμεύσουν. Δηλαδή, αφού προμηθευτούν κάρτα στάθμευσης με κινητό τηλέφωνο, στέλνουν γραπτό μήνυμα (SMS) σε ένα συγκεκριμένο αριθμό και αφού δώσουν τα στοιχεία τους καταλαμβάνουν μια θέση, έναντι 1 ευρώ την ώρα. Επίσης, παρέχονται επιπλέον υπηρεσίες όπως: μηνύματα ενημέρωσης και προειδοποίησης για τον εναπομείναντα χρόνο στάθμευσης, αναζήτηση ελεύθερης θέσης στάθμευσης, πληρωμή προστίμων κ.λ.π.

Στις θέσεις στάθμευσης που θα ορίσει ο Δήμος,  θα υπάρχουν αισθητήρες, βυθισμένοι στην άσφαλτο, όπου μπορεί κανείς να σταθμεύσει με την προμήθεια κάρτας. Σύντομα  θα αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή του στο κέντρο της Κατερίνης, για 300  -κατ’ αρχήν - θέσεις.

Η Δημοτική Αστυνομία θα φροντίσει για την τήρηση των κανόνων.