Σάββας Χιονίδης: Ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τη νομαρχία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της σχολικής στέγης

Σάββας Χιονίδης: Ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τη νομαρχία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της σχολικής στέγηςΣτον καθιερωμένο αγιασμό σχολείων της πόλης, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη σήμερα ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το, 4ο Λύκειο - όπου τον  αγιασμό τέλεσε ο  Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ.Αγαθόνικος - το 8ο Δημοτικό και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Ειδικό Σχολείο).
 

Σάββας Χιονίδης: Ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τη νομαρχία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της σχολικής στέγηςΟ κος Χιονίδης ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, επισημαίνοντας πως η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να αντιμετωπισθεί με χαρά, αισιοδοξία, συνεργασία, και αγάπη:«Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε να πετύχει ποιότητα, ασφάλεια και στήριξη στη νέα γενιά που δίνει τη μάχη της γνώσης και της ελπίδας με την προσδοκία ενός καλύτερου αύριο. Παράλληλα, υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας που επικεντρώνεται στη βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας» τόνισε χαρακτηριστικά  ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Παράλληλα, ο κος. Χιονίδης αναφέρθηκε σε ζητήματα υποδομών - με έμφαση στην σχολική στέγη στην σχολική στέγη - και στις νέες αρμοδιότητες που θα προκύψουν σε ό, τι αφορά τον Α ΄ βαθμό Τ.Α. από το νέο έτος με βάση τον  «Καλλικράτη»:     

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
«Η ανέγερση των σχολικών κτιρίων είναι αρμοδιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όμως ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τη Νομαρχία έχει να επιδείξει και εδώ ένα σημαντικό έργο, τόσο στη σωστή χωροταξική κατανομή των σχολείων όσο και στην κατασκευή τους με την παραχώρηση δημοτικών οικοπέδων προκειμένου να χτιστούν νέες σχολικές μονάδες.

Με τις νέες αρμοδιότητες και τους πόρους που θα έχουμε από την αρχή του 2011 σε ότι αφορά τις υποδομές, αφού πλέον οι Δήμοι θα κατασκευάζουν τις σχολικές μονάδες, θα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε σύγχρονα σχολεία στην πόλη και στα Δημοτικά της Διαμερίσματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες» σημείωσε ο κος Χιονίδης.
Σάββας Χιονίδης: Ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τη νομαρχία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της σχολικής στέγης   Σάββας Χιονίδης: Ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τη νομαρχία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της σχολικής στέγης  Σάββας Χιονίδης: Ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τη νομαρχία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της σχολικής στέγης