Στην τελική ευθεία οι εργασίες κατασκευής των τριών νέων Βιοκλιματικών Σχολείων στην Κατερίνη

Στην τελική ευθεία οι εργασίες κατασκευής των τριών νέων Βιοκλιματικών Σχολείων στην ΚατερίνηΣτεγαστικά προβλήματα πολλών ετών αναμένεται να επιλύσουν οριστικά τα τρία νέα βιοκλιματικά - πράσινα σχολεία, η κατασκευή των οποίων βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται να δοθούν προς χρήση από τη νέα σχολική χρονιά.

Αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης, ο Δήμος Κατερίνης είναι ένας από τους πρώτους Δήμους της χώρας που αποκτά «πράσινα» σχολεία και πιο συγκεκριμένα: στην περιοχή Βατάν-Μυλαυλάκου (4ο δημοτικό σχολείο), στην περιοχή Εθνικού Σταδίου (14ο Δημοτικό Σχολείο) και στην επέκταση Ευαγγελικών - περιοχή της Αγίας Άννας (5ο Δημοτικό Σχολείο), με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι ο δημότης δεν επιβαρύνεται στο ελάχιστο οικονομικά.

Ο προϋπολογισμός κάθε σχολείου, ανέρχεται στο ποσό των €3.700.000, ενώ συνολικά, διαμορφώνεται σε 11 εκατ. ευρώ περίπου.

Σάββας Χιονίδης: «Επενδύουμε στην παιδεία και επιλύουμε οριστικά στεγαστικά προβλήματα ετών»

Στην τελική ευθεία οι εργασίες κατασκευής των τριών νέων Βιοκλιματικών Σχολείων στην ΚατερίνηΑναφερόμενος στην κατασκευή των σχολείων ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης τόνισε: «Η κατασκευή των τριών νέων πράσινων σχολείων αποτελεί επένδυση για την παιδεία του τόπου μας. Με γνώμονα το μέλλον των παιδιών μας και με επίκεντρο το περιβάλλον επιλύουμε οριστικά στεγαστικά προβλήματα ετών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: αξιοποιώντας  τους ενεργειακούς πόρους και συντελώντας έτσι τόσο στη μείωση του κόστους σε ό,τι αφορά την ενέργεια, στην προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι εργασίες που απομένουν για την Στην τελική ευθεία οι εργασίες κατασκευής των τριών νέων Βιοκλιματικών Σχολείων στην Κατερίνηολοκλήρωση των σχολείων  είναι: χρώματα, κουφώματα, αύλειοι χώροι και τοποθέτηση φυτεμένου δώματος πάνω στην ταράτσα.

Ιδιαίτερη σημασία, πρέπει να δοθεί και στο γεγονός πως με τα τρία νέα σχολεία που η ολοκλήρωσή τους οδεύει όπως προαναφέρθηκε στην τελική ευθεία, σε συνδυασμό με την κατασκευή: του Περιφερειακού, του νέου Πολιτιστικού Κέντρου, του Ειδικού δημοτικού σχολείου, αλλά και με τα έργα των Αστικών αναπλάσεων κ.α., που είναι σε εξέλιξη δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Στην τελική ευθεία οι εργασίες κατασκευής των τριών νέων Βιοκλιματικών Σχολείων στην Κατερίνη  Στην τελική ευθεία οι εργασίες κατασκευής των τριών νέων Βιοκλιματικών Σχολείων στην Κατερίνη