Ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του παλαιού νοσοκομείου

2Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο οδικό δίκτυο στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης, καθώς οι προγραμματισμένες βάσει του τεχνικού προγράμματος ασφαλτοστρώσεις συνεχίζονται από την τεχνική υπηρεσία.

Οι ασφαλτοστρώσεις ολοκληρώθηκαν επί της οδού Νοσοκομείου από την διασταύρωσή της με την οδό 7ης Μεραρχίας έως και πριν τον κυκλικό κόμβο στην διασταύρωση με την οδό Επισκόπου Μακαρίου.

Πρόκειται για νέους ασφαλτοτάπητες, που όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος δεν αφορούν μόνο την αναβάθμιση των περιοχών, αλλά και την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

Διαγραμμίσεις στην οδό 7ης Μεραρχίας

Τέλος, συνεχίζονται και οι διαγραμμίσεις κατά μήκος κεντρικών και δευτερευόντων οδικών αξόνων, όπου κριθεί απαραίτητο και κατόπιν υπόδειξης της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου. Τις συγκεκριμένες εργασίες, οι οποίες σήμερα επικεντρώθηκαν στην οδό 7ης Μεραρχίας συντονίζει ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχνικής Υπηρεσίας Αλέξανδρος Καλτσίδης

«Εαρινές Ημέρες Μουσών»: «Χειροποίητες κούκλες με αυθεντικές φορεσιές Ηρώων του 1821» στην Αστική Σχολή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΣτον ανοιξιάτικο πολιτιστικό κύκλο εκδηλώσεων - δραστηριοτήτων υπό τον τίτλο «Εαρινές Ημέρες Μουσών», ο οποίος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκφάνσεων της τέχνης και του πολιτισμού και διοργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος εντάσσεται η έκθεση:

Με το Αντί, το Βελόνι, το όνειρο και το μεράκι «Χειροποίητες κούκλες με αυθεντικές φορεσιές Ηρώων του 1821» που υπογράφουν οι Νίτσα και Λίζα Ξανθοπούλου. Η έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 23 Μαρτίου έως την Κυριακή 07 Απριλίου, στην Αστική Σχολή.

Ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 και 18:00-21:00

 

Παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης:

Δενδροφυτεύσεις στην οδό Κιλκίς

1Τμήμα των εκτεταμένων και συστηματικών εργασιών ανάπλασης της οδού Κιλκίς (από το ύψος της οδού Περδίκα έως την οδό Θεσσαλονίκης), στο κέντρο της πόλης, από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης συνιστά η φύτευση δέντρων, που δημιουργούν σκιερά τμήματα και διαμορφώνουν φιλικό περιβάλλον για κατοίκους και επισκέπτες. Οι δενδροφυτεύσεις έγιναν από συνεργεία της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Κώστα Τσιουκάνη.

Όπως είναι γνωστό στην οδό Κιλκίς, προηγήθηκε αποξήλωση των παλαιών πεζοδρομίων, ακολούθησαν παρεμβάσεις επίστρωσης με κυβόλιθους, με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, ενώ με την εξασφάλιση περισσότερου χώρου για τους πεζούς εξυπηρετείται πλέον η άνετη πρόσβαση και ασφαλής κίνηση κατοίκων και επισκεπτών.

Παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών στη Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας

9Στη βελτίωση και αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών συμβάλλουν οι παρεμβάσεις, τις οποίες υλοποίησαν συνεργεία του Δήμου Κατερίνης στη Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας, υπό την επίβλεψη του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Αθανασιάδη και του προέδρου της Δ.Κ. Κώστα Πολυχρόνη αντίστοιχα.

Ειδικότερα, συνεργεία του δήμου προχώρησαν στις απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων, με έμφαση στην αντικατάσταση πλακών που παρουσίαζαν φθορά, σε βάψιμο κοινόχρηστων χώρων και σε εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης πρασίνου (κλαδεύσεις, φυτεύσεις κ.α.) στην πλατεία, στο σχολείο, σε πάρκα.

Τέλος, τοποθετήθηκαν παγκάκια, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία στάσεων αναμονής και ξεκούρασης σε διάφορα σημεία της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας.

Συγχαρητήριο Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη προς τους αθλητές και αθλήτριες της Ελληνορωμαϊκής πάλης του Αρχέλαου Κατερίνης, για τις σημαντικές διακρίσεις τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Παίδων - Κορασίδων

54434215 1473533079446742 4214822849774354432 o1ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τη διοίκηση, τους προπονητές, τους αθλητές και αθλήτριες της Ελληνορωμαϊκής πάλης του Αρχέλαου Κατερίνης, για τις σημαντικές διακρίσεις τους, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Παίδων - Κορασίδων, το οποίο διεξήχθη στις Σέρρες.

Η πάλη, ένα πανάρχαιο άθλημα, το οποίο συνεχίζει τη διαχρονική του πορεία έως σήμερα διακηρύττοντας υψηλά ιδανικά, όπως η ευγενής άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, έχει αποδείξει στον τόπο μας ότι σέβεται και υπηρετεί τον αθλητισμό. Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και στο μέλλον.

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης

Συγχαρητήριο Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη προς τον ΓΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ "ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ" για τις σημαντικές διακρίσεις των αθλητριών του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης

δήμαρχοςΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Συγχαίρω θερμά την διοίκηση, τους προπονητές και τις αθλήτριες του Γ.Α.Σ. Κατερίνης «ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ» για την συστηματική - δημιουργική δουλειά, που όπως αποδεικνύεται από την κατάκτηση της κορυφής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης (ομαδικό κατηγορία κορασίδων) φέρνει απτά αποτελέσματα.

Ο Δήμος Κατερίνης, αρωγός πάντα στις πρωτοβουλίες των αθλητικών φορέων του τόπου, επενδύει διαχρονικά στον αθλητισμό και στηρίζει κάθε αθλητικό φορέα, που τον προάγει. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία και στο μέλλον.

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ): Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών στον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό

IMG 21754c278f987c8b17ba6e334254788d VΣτον προγραμματισμένο κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων με επίκεντρο το παιδί, που υλοποιεί ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας εντάσσεται η παρουσίαση παιδικού βιβλίου στον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, ο συγγραφέας Θάνος Κόσυβας παρουσίασε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, το βιβλίο του «Βούλα, η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες». Μέσα από τις πολύχρωμες εικόνες του βιβλίου τα παιδιά γνώρισαν τη φιλία, τη διαφορετικότητα και την αυτοπεποίθηση, που είναι ορισμένα μόνο από τα μηνύματα αυτού του παραμυθιού.

Τον συγγραφέα πλαισίωσαν δημιουργικά η παιδαγωγός Αθηνά Νατσιού και η μουσικοπαιδαγωγός Νατάσσα Ιωαννίδου η οποία, με την μελωδική της φωνή και συνοδεία κιθάρας ταξίδεψε μαθητές και εργαζόμενους στο μαγικό χώρο των παραμυθιών.

Κλειστά σήμερα Τετάρτη τμήματα οδών στην περιοχή του παλαιού νοσοκομείου και του Δημοτικού Πάρκου λόγω προγραμματισμένων ασφαλτοστρώσεων

1Λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων παρεμβάσεων στην περιοχή του παλαιού νοσοκομείου και ειδικότερα, επί της οδού Νοσοκομείου (διπλής κατεύθυνσης) από την διασταύρωσή της με την οδό 7ης Μεραρχίας (διπλής κατεύθυνσης) έως και πριν τον κυκλικό κόμβο στην διασταύρωση με την οδό Επισκόπου Μακαρίου, καθώς και επί της οδού Μητροπόλεως (διπλής κατεύθυνσης) από την διασταύρωσή της με την οδό Ανδρούτσου (μονής κατεύθυνσης) έως την οδό Σμύρνης και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, ο Δήμος Κατερίνης ανακοινώνει, ότι, τα συγκεκριμένα τμήματα των παραπάνω οδών θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου έως τις 20:00.

Ειδικότερα, από τις υπηρεσίες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες φρεζαρίσματος στον παλαιό ασφαλτοτάπητα, ενώ θα ακολουθήσει νέα ασφαλτόστρωση. Ο Δήμος Κατερίνης ζητά εκ των προτέρων την κατανόηση και την συνεργασία των πολιτών.

Προγραμματισμένες ασφαλτοστρώσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην οδό Αστερίου Ζορμπά στα Καταφυγιώτικα & στην οδό Θεσσαλονίκης στην είσοδο της πόλης

1Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις - σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί και είναι σε πλήρη εξέλιξη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης - οι οποίες βελτιώνουν την οδική ασφάλεια και συμβάλλουν στην απρόσκοπτη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών γίνονται καθημερινά σε όλο το εύρος της πόλης και του Δήμου γενικότερα.

Ειδικότερα, την τρέχουσα περίοδο ασφαλτοστρώσεις έγιναν στην οδό Αστερίου Ζορμπά στα Καταφυγιώτικα, καθώς και στην οδό Θεσσαλονίκης στην είσοδο της πόλης, ενώ θα ακολουθήσουν εργασίες φρεζαρίσματος στον παλαιό ασφαλτοτάπητα και αμέσως μετά νέα ασφαλτόστρωση στην περιοχή του παλαιού νοσοκομείου (από την οδό Νοσοκομείου έως την οδό Δερβενακίων και στην οδό Μητροπόλεως από το ύψος της οδού Ανδρούτσου έως την οδό Σμύρνης).