ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

on

Ο Δήμος Κατερίνης ανακοινώνει ότι την Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17:30 στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, θα πραγματοποιηθεί Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014» σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «SOCHI 2014».

Είναι μια μέρα σημαντική για την περιοχή μας, γεμάτη συμβολισμούς, καθώς όπως είναι γνωστό μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναβίωσαν και οι αξίες του Ολυμπισμού, οι οποίες κινούνται γύρω από τους δύο βασικούς άξονες: του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.

Από τον Δήμο Κατερίνης σύμφωνα με το άρθρο 52 του Κ.Ο.Κ. και τις υποδείξεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας (Τμήμα Τροχαίας), από το απόγευμα της Τρίτης 01 Οκτωβρίου και ώρα 17:15 έως τις 18:00 (σταδιακά θα δίνεται η κυκλοφορία),  θα εφαρμοστούν ειδικές ρυθμίσεις για την κυκλοφορία ιδιαίτερα στους δρόμους απ’ όπου θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Ειδικότερα:

Κλειστή η οδός Εθνικού Σταδίου από το ύψος της οδού Ηπείρου έως το ύψος της οδού Τερζοπούλου και οδός Τερζοπούλου από το ύψος της οδού Δημοκρίτου.

Κλειστή η οδός Πυθαγόρα από το ύψος της οδού Λαζαίων.

Κλειστή η οδός Καραολή  από το ύψος της οδού Μαραθώνος και εκτροπή δεξιά από την οδό Θερμοπυλών προς την οδό Μαραθώνος.

Κλειστή η οδός Μαντζαροπούλου και Κανελλοπούλου, καθώς και οι οδοί Αναξαγόρα και Ασκληπιού.

Οδός Ξάνθου εκτροπή αριστερά προς οδό Ηρακλείτου και Αστερίου.

Οδός Ανδρούτσου εκτροπή προς την οδό Βασιλέως Β΄.

Οδός Παρθενίου Βαρδάκα απαγόρευση κίνησης προς την οδό Δ.Αρεοπαγίτου  και εκτροπή τυχόν μετακινούμενων οχημάτων προς την οδό Αγίας Αικατερίνης μέσω της οδού Κοϊδάκη.

Οδός Ειρήνης εκτροπή προς οδό Σανταρόζα. Οδός Ξάνθου απαγόρευση κίνησης προς οδό Αγίας Λαύρας. Οδοί Τερζοπούλου και Αμύντα απαγόρευση κίνησης προς οδό Τερζοπούλου και εκτροπή προς οδό  Ξάνθου.

Οδοί Αγίας Λαύρας και Κοϊδάκη, εκτροπή προς οδό Κοϊδάκη και απαγόρευση κίνησης προς οδό Τερζοπούλου.

Οδός Ηρακλείτου απαγόρευση κίνησης προς οδό Τερζοπούλου.

Οδός Αναλήψεως απαγόρευση κίνησης προς οδό Τερζοπούλου. Οδός  Θεσσαλονίκης εκτροπή προς οδό Ανδριανουπόλεως. Ανδριανουπόλεως και Περδίκα απαγόρευση κίνησης προς οδό Τερζοπούλου. Εθνικής Αντιστάσεως απαγόρευση κίνησης προς Πλατεία Ελευθερίας και εκτροπή προς την οδό 16ης Οκτωβρίου. 25ης Μαρτίου και Ίωνος Δραγούμη απαγόρευση κίνησης προς την οδό Ειρήνης.

Το πρωί της Τετάρτης κατά τις ώρες 08:45 και 09:15 θα εφαρμοστούν οι εξής ρυθμίσεις:

Οδοί Ειρήνης και 25ης Μαρτίου εκτροπή προς οδό 25ης Μαρτίου και απαγόρευση προς πλατεία Ελευθερίας.

Οδοί 19ης Μαΐου και Θεσσαλονίκης εκτροπή οχημάτων προς 19ης Μαΐου. Απαγόρευση κίνησης στην οδό Κασσάνδρου.

Εθνικής Αντιστάσεως και Βότση, Εθνικής Αντιστάσεως και Ξηρομερίτου: Απαγόρευση εξόδου προς την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Π. Πατρών Γερμανού και Τσαλδάρη, Π. Πατρών Γερμανού και Κολινδρού απαγόρευση κίνησης προς οδό Κασσάνδρου. Π. Πατρών Γερμανού και Βακάλη απαγόρευση κίνησης προς οδό Κασσάνδρου και εκτροπή προς την οδό Καραϊσκάκη.

Οδός Καραϊσκάκη και Θεσσαλονίκης εκτροπή προς οδό Ειρήνης.

Εκτροπή Θεσσαλονίκης και Σεφέρη, εκτροπή προς οδό Σεφέρη. Καραϊσκάκη και 19ης Μαΐου απαγόρευση κίνησης προς την οδό Ν.Δίκα. 19ης Μαΐου και Οινόης εκτροπή προς οδό Οινόης.

Αυγουστίνου και Ν.Δίκα εκτροπή προς οδό Αυγουστίνου και Μουσών. Μουσών και Ν.Δίκα απαγόρευση κίνησης στην οδό Ν. Δίκα.

Οδοί Κίτρους και Υψηλάντου εκτροπή προς οδό Υψηλάντου και απαγόρευση κίνησης προς οδό Κασσάνδρου. Υψηλάντου και Βακάλη απαγόρευση κίνησης προς Κασσάνδρου.

Ο Δήμος Κατερίνης ζητά την κατανόηση των οδηγών, καθώς και την συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.