Ένας αθλητικός αγώνας, μια πολιτιστική γιορτή για όλους

on

Ένας αθλητικός αγώνας, μια πολιτιστική γιορτή για όλους
ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Ο αγώνας αφιερώνεται στην μνήμη του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των «100 χρόνων ελεύθερης πόλης».

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. .

Στην διεξαγωγή του αγώνα συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές συλλόγων και οργανώσεων της πόλης, ενώ σε αυτή την μεγάλη αθλητική γιορτή χρώμα πολιτισμού θα δώσουν κατά μήκος της διαδρομής οι μουσικές και τα χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας.

Ήδη η ανταπόκριση των αθλητών, αλλά και φίλων του μαζικού αθλητισμού, που θα λάβουν μέρος είναι μεγάλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι - εκτός από την Πιερία - έχουν καταγραφεί συμμετοχές από την Κύπρο, την Λάρισα, την Κοζάνη, την Θεσσαλονίκη, την Ημαθία κ.α. μέρη της χώρας.
 


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης(άγαλμα της ελευθερίας).

Η επιλογή ως αφετηρίας του συγκεκριμένου σημείου είναι γεμάτη συμβολισμούς, καθώς πριν 100 χρόνια έγινε εκεί η τελευταία σύγκρουση μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης.

Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Ο.Π.Π.Α.Π. τηλέφωνο 2351047445, καθώς και στον ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ», τηλέφωνο 6948180760.

Πληροφορίες μπορείτε επίσης να αντλείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης www.katerini.gr., καθώς και από την ιστοσελίδα του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» www.zeusrunnersclub.gr.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Από την κεντρική πλατεία λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα(ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 9:30 έως τις 10:15 π.μ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του(γεννημένοι, γεννημένες το 2000 και μεγαλύτεροι).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012.

Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 23510 47425 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε...

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει αναφέρουν  τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.  

Αριθμούς συμμετοχής θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έως και την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου από τα γραφεία του Ο.Π.Π.Α.Π.(Αστική Σχολή, Οδός Ειρήνης 12, τηλ. 2351047445).

Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 09:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.