ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ

on

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι αστικές αναπλάσεις
ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝΜε γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής των Αστικών, αλλάζοντας κυριολεκτικά την όψη του συνοικισμού, καθώς εκτελούνται έργα σε σημεία που μέχρι πρότινος υπήρχαν σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια, κράσπεδα κατασκευασμένα σε περασμένες δεκαετίες (σε ορισμένες περιπτώσεις και από τη δεκαετία του ’50 ακόμη), χωρίς πράσινο.

Οι εργασίες συνεχίζονται στις οδούς Δημ. Νίκα και Τραπεζούντος με αποξήλωση των παλαιών πεζοδρομίων καθαιρέσεις των παλαιών πεζοδρομίων και στην τοποθέτηση νέων κρασπέδων. Αξίζει να τονιστεί πως το  σχέδιο των αστικών αναπλάσεων προβλέπει την κατασκευή άνετων πεζοδρομίων πλάτους πλέον του 1,60 m (από τα 0,80 εκατοστά έως το πολύ 1,10 m, που ήταν μέχρι πρότινος).
Η ανάπλαση των Αστικών θα γίνει με έμφαση στο πράσινο, με πολλά δέντρα και με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον. Πρόκειται για βιοκλιματικό σχεδιασμό που ξεκινά από την οδό Δ.Νίκα μέχρι την Αγία Αικατερίνη και την οδό Σβορώνου.

Η χρηματοδότηση του έργου ύψους 5.000.000 ευρώ προέρχεται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο είναι 100% χρηματοδοτούμενο και ο δημότης δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ. Οι περιοχές που γίνονται οι παρεμβάσεις είναι στα Αστικά και στο κέντρο της πόλης σε συνολικά 32 οδούς.
ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ    ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ
ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ    ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ
ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ    ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ