ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

on

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο του έργου: «Εξοπλισμός και οργάνωση ολοκληρωμένου δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας στο Δήμο Κατερίνης», με κωδ. ΟΠΣ 327935.

Ο  Δήμος Κατερίνης ανακοινώνει ότι θέτει σε Δημόσια  Διαβούλευση την προκήρυξη για το έργο με τίτλο «Εξοπλισμός και οργάνωση ολοκληρωμένου δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας στο Δήμο Κατερίνης», που έχει ενταχθεί στην Πρόσκληση 20.1 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Αντικείμενο του έργου είναι:
- Η δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας (Κέντρο τηλεπρόνοιας) για την υποστήριξη πολιτών και ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (ασθενών, ηλικιωμένων, μοναχικών ατόμων, ΑΜΕΑ) που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από το δήμο. Το κέντρο θα εγκατασταθεί στο Δήμο Κατερίνης ο οποίος διαθέτει τη τεχνική υποδομή για να καλύψει τις απαιτήσεις και να υποστηρίξει το Συνολικό Δίκτυο. Στους χρήστες που θα πληρούν τα κριτήρια και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα παρέχονται από το Κέντρο Τηλεφροντίδας συσκευές φορητής βιολογικής τηλεμετρίας με δυνατότητα αποστολής της μέτρησης μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή διαδικτύου στο κέντρο τηλεφροντίδας του Δήμο. Επίσης η πράξη θα συμβάλλει στην Πληροφόρηση & Κατάρτιση των Πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών υγείας. Το Κέντρο Τηλεπρόνοιας θα λειτουργεί επικουρικά και παράλληλα με τα συμβατικά κανάλια των ήδη υπαρχόντων δομών που έχουν αναπτυχθεί και παρέχονται μέσω των υπηρεσιών των Δήμων.

- Θα παρέχονται οι παρακάτω ψηφιακές υπηρεσίες Ιατρικής & Κοινωνικής Φροντίδας» :
  • Υπηρεσίες απομακρυσμένης νοσηλευτικής φροντίδας (τηλεφροντίδας)
  • Υπηρεσίες άμεσης κλήσης για βοήθεια (τηλεβοήθειας-τηλε-υποστήριξης)
  • Υπηρεσίες υποστήριξης μέσω ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης αιτημάτων πολιτών
  • Υπηρεσία διαδραστικής πληροφόρησης μέσω διαδικτυακής πύλης Υγείας,
  • Υπηρεσία διεκπεραίωσης αιτημάτων για θέματα Υγείας
Για τη διάθεση των παραπάνω ψηφιακών υπηρεσιών θα γίνει προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού όπως :
  • Έξυπνες ασύρματες ιατρικές συσκευές με ειδικευμένο λογισμικό λήψης βιολογικού σήματος
  • Συσκευές αποστολής κλήσης άμεσης βοήθειας & εντοπισμού θέσης μέσω GPS
- Επίσης προβλέπεται η ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού όπως :
  • Πληροφοριακό συστήματος υποστήριξης των υπηρεσιών Κοινωνικής & Ιατρικής φροντίδας
  • Διαδικτυακή Πύλη για παροχή προηγμένων υπηρεσιών ενημέρωσης και διαδραστικής επικοινωνίας με τους Φορείς παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής φροντίδας
  • Λογισμικό προβολής θέσης με δυνατότητα προβολής μέσω διαδικτύου της γεωγραφικής θέσης των κατόχων συσκευών εντοπισμού θέσης
Επιπλέον θα γίνουν ενέργειες προβολής και διάδοσης των διατιθέμενων υπηρεσιών στον ευρύτερο κοινωνικό σύνολο .

Το υποέργο έχει ενταχθεί στην Πρόσκληση 20.1 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» (κωδικός ΟΠΣ έργου: 327935) και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 246.850,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23% και στο ποσό των 200.690,00€, χωρίς το ΦΠΑ 23%.

Περίοδος Διαβούλευσης: 21/10/2011 έως 14/11/2011
Στοιχεία Επικοινωνίας :
Γραφείο Πληροφορικής Τεχνολογιών και Επικοινωνιών του Δήμου Κατερίνης

Τηλ. 2351350471

Φαξ 2351350470

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλο το κείμενο της διακήρυξης προς διαβούλευση θα το βρείτε εδώ