Αντικατάσταση της στέγης του Νηπιαγωγείου Βρίας

on

Αντικατάσταση της στέγης του Νηπιαγωγείου ΒρίαςΣτοχευμένες παρεμβάσεις στα σχολεία από την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης

Μέρος του συνολικού έργου που αφορά την συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων της Δημοτικής Ενότητας Πιερίων αποτελεί η πλήρης αντικατάσταση της στέγης του Νηπιαγωγείου Βρίας. Οι παρεμβάσεις είναι σε εξέλιξη και συντονίζονται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Παπαζιώγα, σε συνεργασία με  τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Ίτσιο, το τοπικό συμβούλιο Βρίας και τον τοπικό σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος :«Έχει επισημανθεί από τον Δήμαρχο Κατερίνης  Σάββα Χιονίδη,  ότι ο Δήμος μας επενδύει σταθερά στην παιδεία. Κατά συνέπεια η  εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας βρίσκεται στο επίκεντρο των καθημερινών παρεμβάσεων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου».

Ειδικά για την συγκεκριμένη παρέμβαση στο νηπιαγωγείο της Βρίας ο κος Παπαζιώγας σημειώνει: «Κατόπιν αυτοψίας και αξιολόγησης και με γνώμονα την υγιεινή διαβίωση και την ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην συγκεκριμένη παρέμβαση, καθώς η στέγη του ήταν προβληματική και δημιουργούσε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Εκφράζω την πλήρη ικανοποίηση μου για την πορεία των εργασιών».

Το υψηλό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με τη Σχολική επιτροπή και τον Δήμο Κατερίνης, που αποδίδει καρπούς προς όφελος των μαθητών, υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τ.Σ. της Τοπικής Κοινότητας Βρίας Κων. Στραβογιάννης. Στην έναρξη των εργασιών παρέστη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Χατζηκώστας.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 23.201,21 € με Φ.Π.Α. και η δαπάνη έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό έτους 2013. Η  χρηματοδότηση του έργου γίνεται από επιδότηση.

Συνοπτική περιγραφή του έργου

Το έργο περιλαμβάνει πλήρη καθαίρεση επικεραμώσεων, ακολουθεί η καθαίρεση των διαφόρων οροφοκονιαμάτων που χρησιμοποιήθηκαν για την επικόλληση των κεραμιδιών και τέλος η καθαίρεση των μεταλλικών υδρορροών.  Θα κατασκευαστεί εκ νέου τεγίδωση στέγης από ξυλεία πελεκητή ή πριστή .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων γίνονται στο σύνολο τόσο της συγκεκριμένης της Δημοτικής Ενότητας, όσο και του Δήμου γενικότερα, ενώ εργασίες πραγματοποιούνται και στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου κρίνονται απαραίτητες.