ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ

on

Ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει ότι το χρονικό διάστημα 29 Σεπτεμβρίου έως 04 Οκτωβρίου 2013, στον Δήμο Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί  Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014», σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «SOCHI 2014». Πρόκειται για ένα γεγονός που αποτελεί αντικείμενο παγκόσμιου ενδιαφέροντος και το οποίο θα μεταδοθεί από ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο.

Καλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως λαμπαδηδρόμοι να προσέλθουν  έως την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 στην Αστική Σχολή (Οδός Ειρήνης 12), κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή,  ώρες 09:00 π.μ. έως 14:00 για να παραλάβουν και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ο.Α. «SOCHI 2014» απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή των λαμπαδηδρόμων είναι να είναι γεννημένοι μέχρι και το έτος 1994.

Προτεραιότητα έχουν:
α) Οι Ολυμπιονίκες
β) Οι διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά, Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ.).
γ) Οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά.
δ) Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ).

Είναι στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «SOCHI 2014» να προβούν σε αντικατάσταση λαμπαδηδρόμου, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.