Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και επιχειρηματιών της Σερβίας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη

on

Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και επιχειρηματιών της Σερβίας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΣΕΡΒΙΑΣ
- Πρόταση αδελφοποίησης των Δήμων Κατερίνης - Γιαγκοντίνα

Πολυμελή αντιπροσωπεία Σέρβων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Σερβίας υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Όπως είναι γνωστό η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στην περιοχή μας εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Πιερίας να ενισχύσει το θετικό κλίμα στις σχέσεις Πιερίας και Σερβίας και να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της δημιουργίας στενών επιχειρηματικών συνεργασιών ανάμεσα σε πιερικές και σερβικές επιχειρήσεις.
Στην αποστολή που πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμαρχο Κατερίνης, επικεφαλής ήταν ο κ. Dragan Markovic Palma, Πρόεδρος του κόμματος «Ενωμένη Σερβία» που συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα της χώρας, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της Σερβίας, υψηλόβαθμα κυβερνητικά, αυτοδιοικητικά στελέχη, επικεφαλής δημόσιων οργανισμών και κρατικών υπηρεσιών, καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ειδικότερα στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι:

Αντιπροσωπεία  υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και επιχειρηματιών της Σερβίας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα ΧιονίδηAleksandar Antic, Πρόεδρος της Τοπικής Συνέλευσης του Βελιγραδίου
Ratko Stevanovic, Δήμαρχος της Γιαγκοντίνα
Petar Petrovic, Αντιδήμαρχος της Γιαγκοντίνα
Goran Milosavljevic, Επικεφαλής της Κομητείας του Ποταμού Μοράβα
Zivotije Jovanovic, Αντιδήμαρχος της Γενικής Διεύθυνσης της Ηλεκτροβιομηχανίας της Σερβίας (κρατική εταιρεία με βασικό στόχο την ικανοποίηση των αναγκών της βιομηχανίας και του πληθυσμού σε ηλεκτρική ενέργεια)
Zivota Starcevic – Head of Education for the Pomoravlje region
Zoran Vasic, Βουλευτής του Σερβικού Κοινοβουλίου και ιδιοκτήτης της εταιρείας «Papircomerc» (που παράγει και εμπορεύεται εκτυπωτικά υλικά)
Slavica Dejkovic, Διευθυντής του Κέντρου Γεροντολογίας
•11 Δημοσιογράφοι μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων και έντυπων μέσων ενημέρωσης της γειτονικής χώρας κ.α.

Αντιπροσωπεία  υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και επιχειρηματιών της Σερβίας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα ΧιονίδηΌπως επισημάνθηκε στην συνάντηση υπάρχει πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές, καθώς στην κορυφή της λίστας των ξένων επενδυτών στη Σερβία, βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις, το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Σερβία συνεχώς αυξάνει, ενώ ιδιαίτερα μεγάλος είναι και ο αριθμός των Σέρβων τουριστών που επισκέπτονται και φέτος τις ακτές της Πιερίας και την Κατερίνη ειδικότερα. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση τονίστηκε η ανάγκη  αύξησης της συχνότητας των πτήσεων από την Σερβία προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.

Σάββας Χιονίδης:”Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, η οικονομική συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες έχει καταστεί εξαιρετικά σημαντική”


Ο κ. Χιονίδης  τόνισε τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας ανάμεσα στις δυο χώρες, συνεχάρη για την πρωτοβουλία το Επιμελητήριο Πιερίας και προσωπικά τον πρόεδρο Ηλία Χατζηχριστοδούλου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Σε μια εποχή όπου η Σερβία και η Ελλάδα ασχολούνται με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει καταστεί ακόμη πιο σημαντική. Παρά την δύσκολη συγκυρία, υπάρχει η δυνατότητα  διερεύνησης της ανάπτυξης συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις της Πιερίας και της Σερβίας. Παράλληλα, η ευκαιρία να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τις οικονομικές, τουριστικές, εμπορικές, επενδυτικές και πολιτιστικές σχέσεις μας προκειμένου να ενταχθούν οι οικονομίες μας στην τροχιά της ταχείας ανάπτυξης  και της δημιουργίας δικτύων επιχειρήσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές’’.

Αντιπροσωπεία  υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και επιχειρηματιών της Σερβίας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα ΧιονίδηΠρόταση αδελφοποίησης των Δήμων Κατερίνης - Γιαγκοντίνα

Επιπλέον, ο κος Χιονίδης εκφράστηκε θετικά στην πρόταση που απήυθυναν οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της γειτονικής χώρας, για αδελφοποίηση των Δήμων Κατερίνης και Γιαγκοντίνα αντίστοιχα επισημαίνοντας ότι είναι μία ουσιαστική και σοβαρή πρόταση, η οποία θα τεθεί προς συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: “Σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη θετικού επιχειρηματικού κλίματος με την Σερβία”

“Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη θετικού επιχειρηματικού κλίματος με τη γειτονική χώρα και εντάσσεται στη μακρόχρονη προσπάθεια για εξωστρέφεια που καταβάλλει το Επιμελητήριο Πιερίας. Έρχεται δε σε μια εποχή που το μεγάλο ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, βασικό στοιχείο της οποίας αποτελούν οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Οι συναντήσεις με τους επικεφαλής της Σερβικής Κυβέρνησης και με υψηλόβαθμα στελέχη των τοπικών κυβερνήσεων θέτουν τις βάσεις για την αξιοποίηση υπαρχουσών ευκαιριών και για σημαντικές επενδύσεις στην Πιερία” τόνισε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Αντιπροσωπεία  υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και επιχειρηματιών της Σερβίας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα ΧιονίδηDragan Markovic: “Άνοιγμα ισχυρού διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας”

Ο κ. Markovic ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κατερίνης σχετικά με τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται όσον αφορά σε μελλοντικές συνεργασίες ανάμεσα στην Πιερία και την Σερβία, ενώ έκανε λόγο
για το άνοιγμα ενός νέου ισχυρού διαύλου επικοινωνίας και επιχειρηματικής συνεργασίας:    “Στόχος μας είναι η δημιουργία κοινής ατζέντας προτεραιοτήτων για τις οποίες θα εργαστούν  συντονισμένα και δημιουργικά και οι δυο πλευρές” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τα μέλη της αντιπροσωπείας ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προσφέρουν τέσσερις υποτροφίες σε φοιτητές της περιοχής μας, για Σχολές  Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Σερβίας, ενώ απήυθυναν επίσημη πρόσκληση στον Δήμαρχο Κατερίνης να επισκεφτεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων και επιχειρηματιών της πόλης μας, την περιοχή της Γιαγκοντίνα, προκειμένου να υπάρξει επικοινωνία με αντίστοιχους φορείς τόσο της γειτονικής χώρας, όσο και με Ρώσους επιχειρηματίες (με τους οποίους έχουν συνάψει στενές οικονομικές σχέσεις), προκειμένου να διευρευνηθεί  το επενδυτικό ενδιαφέρον ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς.  

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Αντιπροσωπεία  υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και επιχειρηματιών της Σερβίας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη      Αντιπροσωπεία  υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και επιχειρηματιών της Σερβίας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη
Αντιπροσωπεία  υψηλόβαθμων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και επιχειρηματιών της Σερβίας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη