Αντιπροσωπεία αιρετών από τον δήμο Police της Πολωνίας στο Δημαρχείο Κατερίνης

on

ΤΟΝ ΠΟΛΩΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ WLADYSLAW DIAKUN ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΝΩΝ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ
Αντιπροσωπεία αιρετών από τον δήμο Police της Πολωνίας στο Δημαρχείο ΚατερίνηςΑντιπροσωπεία αιρετών από το Δήμο Police της Πολωνίας δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας 9 Ιουλίου στο Δημαρχείο της Κατερίνης, ο Αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Δήμαρχος της Πολωνικής πόλης, Wladyslaw Diakun, ενώ συμμετείχαν ακόμη  δημοτικοί σύμβουλοι και η διευθύντρια του πολιτιστικού κέντρου της περιοχής. Την πολωνική αντιπροσωπεία συνόδευε η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κορινού Κατερίνα Βελλή και μέλη του Δ.Σ., καθώς ο Δήμος Police διατηρεί δεσμούς με τον Κορινό, αφού οι δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει διαδικασίες αδελφοποίησης στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές ανταλλαγές.
Αντιπροσωπεία αιρετών από τον δήμο Police της Πολωνίας στο Δημαρχείο ΚατερίνηςΑπό την πλευρά του Δήμου Κατερίνης, όπως δήλωσε ο κ. Σατραζέμης, θα διερευνηθεί εκ νέου η δυνατότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδελφοποίησης, που είχαν ξεκινήσει πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, σε νέα πλέον βάση και να υπογραφεί εκ νέου πρωτόκολλο συνεργασίας.

Οι δύο αιρετοί συμφώνησαν  πως  ο θεσμός της  Αδελφοποίησης εξακολουθεί να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να συναντιούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες πρόσωπο με πρόσωπο, να ανταλλάσσουν πληροφορίες και απόψεις για την καθημερινότητα και να επωφελείται ο ένας από την εμπειρία του άλλου σε θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση, την κοινωνική συμμετοχή, τον πολιτισμό, την εργασία και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Ο Δήμος Police βρίσκεται στο  βορειοδυτικό τμήμα  της Πολωνίας και αριθμεί 35 χιλ. κατοίκους. Το ελληνικό στοιχείο στην περιοχή είναι έντονο, καθώς στο παρελθόν στην πόλη υπήρχε μεγάλη ελληνική κοινότητα. Ο κ. Diakun Wladyslav απηύθυνε επίσημη πρόσκληση  στη Δημοτική Αρχή της Κατερίνης να επισκεφτεί τον Πολωνικό Δήμο, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.