Για τις πασχαλινές γιορτές που θα πραγματοποιηθούν στην Κατερίνη συζήτησαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστική Σχολή το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης

on

Για τις πασχαλινές γιορτές που θα πραγματοποιηθούν στην Κατερίνη συζήτησαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστική Σχολή το απόγευμα της περασμένης ΤετάρτηςΓια τις πασχαλινές γιορτές που θα πραγματοποιηθούν στην Κατερίνη συζήτησαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστική Σχολή το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, οι εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών συλλόγων του διευρυμένου Δήμου με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Πασχαλινών Γιορτών.

Ειδικότερα στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής  Μυράντα Παππά(εκπρόσωπος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης),  Μάχη Κολοκάτση και Ελένη Ηλιάδου (εκπρόσωποι Επιμελητηρίου Πιερίας).

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν και τα μέλη της διοίκησης του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Μαρία Σωτηριάδου και Κων/νος Κορομπίλης.
Για τις πασχαλινές γιορτές που θα πραγματοποιηθούν στην Κατερίνη συζήτησαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστική Σχολή το απόγευμα της περασμένης ΤετάρτηςΌπως είναι γνωστό τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης μέσω του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνιας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Επιμελητήριο Πιερίας και οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, αφού καλωσόρισαν τους εκπροσώπους των συλλόγων, που συμμετείχαν μαζικά στη σύσκεψη ενημέρωσαν για τις πασχαλινές γιορτές που θα πραγματοποιηθούν στην Κατερίνη, με έμφαση στην αναβίωση ηθών και εθίμων που συνδέονται με τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ειδικότερα θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στον κεντρικό πεζόδρομο και στην πλατεία την Μ.Τετάρτη και την Μ.Πέμπτη έθιμα, που συνδέονται με το βάψιμο των κόκκινων αυγών, με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει κάθε περιοχή στην  παρασκευή του τσουρεκιού κ.ο.κ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθεί Διαγωνισμός Στολισμού Πασχαλινής Λαμπάδας την Παρασκευή 06 Απριλίου στην κεντρική πλατεία με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα θα επαναληφθεί η σύσκεψη με θέμα αυτή τη φορά τα 100 χρόνια Ελεύθερης πόλης και τα δρώμενα, που πρόκειται να συνδιοργανώσουν ο Ο.Π.Π.Α.Π. και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πιερίας.