«Παραμύθι χωρίς Όνομα» από το Θέατρο Ράχης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ράχης Πιερίας «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ»

on

«Παραμύθι χωρίς Όνομα» από το Θέατρο Ράχης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ράχης Πιερίας «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ»AIKATEΡΙΝΕΙΑ 2013
Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης «Άγιος Φώτιος»

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα.
Θεατρική παράσταση με το έργο του Ι. Καμπανέλλη,  «Παραμύθι χωρίς Όνομα» από το Θέατρο Ράχης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ράχης Πιερίας «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ».
Είσοδος Ελεύθερη

Διοργάνωση: Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης.

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΡΑΧΗΣ

Το Θεατρικό ρεπερτόριό του έχει να παρουσιάσει έργα όλων των ειδών: δράματα, κωμωδίες, κωμειδύλλια, κοινωνικά, θρησκευτικά. Από την Γκόλφω - το πρώτο θεατρικό έργο μέχρι και το Ρήγα Φερραίο έχει μεσολαβήσει μια πλειάδα θεατρικών έργων με πολλές θεατρικές παραστάσεις εντός και εκτός Νομού αλλά και εκτός Ελλάδος. Ο παπα-Βλαχάβας και η θυσία του Αβραάμ, τα Αρραβωνιάσματα και το Μπουρίνι, η Τύχη της Μαρούλας και ο Διάκος, Η Αντιγόνη και ο Παύλος Μελάς, Το νησί της Αφροδίτης και Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας.  Οι Λαζαίοι, η Χαρτοπαίχτρα και το Παραμύθι χωρίς Όνομα.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο να στηθεί μια θεατρική παράσταση. Οι ηθοποιοί σ’όλα τα έργα ντόπιοι, από μικρά παιδιά μέχρι και ενήλικες, από μαθητές και φοιτητές μέχρι καθηγητές, από επαγγελματίες μέχρι και αγρότες. Τα μέσα πενιχρά. Η διάθεση όμως μεγάλη. Οι πρόβες υπό δύσκολες συνθήκες. Κυριακές και αργίες, μεσημέρια αλλά και βράδια. Τότε, που όλοι μετά τον κάματο της μέρας επιδίωκαν την ξεκούραση, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί διέθεταν τον πολύτιμο χρόνο τους, για να παρουσιάζουν αυτό που σταδιακά εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από όλους. Είναι όντως μεγαλείο να προσφέρεσαι αγόγγυστα για κάτι που ατομικά και πρόσκαιρα δεν ωφελεί∙  Είναι δε αξιοσημείωτη, όσον αφορά την αισθητή αναβάθμιση των θεατρικών  παραγωγών του ΘΕΑΤΡΟΥ ΡΑΧΗΣ η πολύχρονη συνεργασία του με τον ηθοποιό και β. σκηνοθέτη του Κ.Θ.Β.Ε. Γιώργο Φουρνιάδη, καθώς και με άλλους επαγγελματίες του χώρου, τους μουσικούς Κώστα Βόμβολο & Χρήστο Δημάκη, και τους σκηνογράφους Κώστα Δημητριάδη & Ντίνο Ντούρο.

Οι θεατρικές δραστηριότητες έρχονται να αποδείξουν περίτρανα τον πολλαπλό ρόλο του συλλόγου της Ράχης όπως και όλων των συλλόγων της χώρας.  Ότι δηλαδή αυτός δε λειτουργεί μόνο ως χώρος συνάντησης αλλά και ως παράγοντας κοινωνικοποίησης και διάπλασης του εσωτερικού κόσμου, της προσωπικότητας και του χαρακτήρα των παιδιών. Μέσω των ποικίλων δραστηριοτήτων παρέχεται η δυνατότητα στο νέο να δίνει θετική διέξοδο στις ανησυχίες του και να εκδηλώνει τις όποιες κλίσεις του. Να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και να επιτυγχάνεται έτσι το τερπνό μετά του ωφελίμου.