ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Β΄

Αποφάσεις αρμοδίου Αντιδημάρχου για ανανέωση υφιστάμενης άδειας άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπου Β' των:

1) Πεΐδη Αποστόλου του Γεωργίου

2) Βαστάζου Αθανασίου του Λαζάρου

Για να κατεβάσετε το κείμενο των αποφάσεων κάντε κλικ εδώ.

ΑΔΕΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΩΡHΘΕΙ ΣΤΟ ΟΠΣΠΑ

Ύστερα από το αριθ. πρωτ. 122438-08/11/2017 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης ολοκληρώθηκε η καταγραφή στο Ολοκληρωμένο Πήροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ) των αδειών (ενεργών ή μη, πλην αυτών που έχουν ανακληθεί με διοικητική πράξη) υπαιθρίου εμπορίου (λαϊκών αγορών, στασίμου, πλανοδίου εμπορίου) που έχουν χορηγηθεί από το Δήμο Κατερίνης και αδειών με αρχή έκδοσης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.

Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πλανοδίου και στασίμου εμπορίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                     Κατερίνη, 12-01-2018
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΘΕΜΑ: «Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πλανοδίου και στασίμου εμπορίου»

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις άρθρου 59 του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 171/τ. Α΄/13.11.2017) οι επαγγελματικές άδειες πλανοδίου και στασίμου εμπορίου που έχουν ανανεωθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4264/2014 με ετήσια διάρκεια, ανανεώνονται εφεξής πριν τη λήξη τους για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών υποβάλλοντας στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Κατερίνης τα απαραίτητα εκείνα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 22 του Ν. 4497/2017.
Όσοι επαγγελματίες υπαιθρίου εμπορίου (πλανοδίου και στασίμου εμπορίου) δεν έχουν ανανεώσει τις άδειές τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4264/2014 τους παρέχεται η δυνατότητα ανανέωσης της άδειάς τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018, υποβάλλοντας στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Κατερίνης τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από το άρθρο 22 του Ν. 4497/2017.
Μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού διαστήματος οι εν λόγω άδειες ανακαλούνται οριστικά και αυτοδικαίως.

Ο Αντιδήμαρχος


Παπαζιώγας Νικόλαος

Θεώρηση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                       Κατερίνη, 12-01-2018

ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΘΕΜΑ: «Θεώρηση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών»

 

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις άρθρου 59 του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 171/τ. Α΄/13.11.2017) όσοι επαγγελματίες λαϊκών αγορών δεν έχουν θεωρήσει τις άδειές τους μέχρι τη δημοσίευση του νέου Νόμου 4497/17 (ήτοι μέχρι 12-11-2017), τους παρέχεται η δυνατότητα θεώρησης της άδειάς τους έως τις 31 Μαρτίου 2018, υποβάλλοντας στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Κατερίνης τα απαραίτητα εκείνα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 22 του Ν. 4497/2017.
Σε περίπτωση που οι άδειες δεν θεωρηθούν εντός της ως άνω ημερομηνίας ανακαλούνται οριστικά και αυτοδικαίως.

Ο Αντιδήμαρχος

 

Παπαζιώγας Νικόλαος

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

dimarhos
 
 
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, στη νέα Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης Ασημίνα Στρίμπα, για την εκλογή της. Εύχομαι από καρδιάς γόνιμη θητεία  και καλή δύναμη στο υπεύθυνο έργο, το οποίο αναλαμβάνει. Συγχαίρω επίσης, τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.
 Είμαι βέβαιος, ότι, και το νέο Δ.Σ. θα εργαστεί μεθοδικά, με ενωτικό πνεύμα και με γνώμονα τις αρχές που διαχρονικά διέπουν τον δικηγορικό σύλλογο και τη λειτουργία του, θα ανταποκριθεί με πληρότητα και συνέπεια στις δυσκολίες της αποστολής του. Καλή επιτυχία, γιατί το αξίζει ο τόπος και η δικαιοσύνη.
 
Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Παραγωγοί που καλλιεργούν ελιές, το φυτικό κεφάλαιο των οποίων ζημιώθηκε (ξηράνσεις δέντρων, σχισίματα στον κορμό και τους πρωτογενείς κλάδους) από παγετούς που εκδηλώθηκαν τη χρονική περίοδο Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2017 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ


Αρχικές αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης

από 23/6/2017 έως 03/07/2017

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΛΓΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ/ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Κατερίνη 20/06/2017

Καμία εγκατάσταση προσφύγων στην παραλιακή τουριστική ζώνη του Δήμου Κατερίνης

Καμία εγκατάσταση προσφύγων στην παραλιακή τουριστική ζώνη του Δήμου ΚατερίνηςΤο θέμα έληξε έπειτα από συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Συνάντηση με τον περιφερειακό εκπρόσωπο για τη Νότια Ευρώπη κ. Giovanni Lepri και ανώτερα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, την Τετάρτη 11Μαίου, στην Αθήνα, αναφορικά με την διαχείριση του προσφυγικού.

Όπως ανέφερε ο κ. Χιονίδης, τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας έκαναν δεκτές τις θέσεις του Δήμου Κατερίνης για την προστασία των τουριστικών ζωνών από τις επιπτώσεις του Προσφυγικού ζητήματος και το θέμα που είχε ανακύψει με την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής έχει λήξει. Καμία εγκατάσταση προσφύγων δεν πρόκειται να γίνει σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της παραλιακής τουριστικής περιοχής του Δήμου Κατερίνης.

Εργασίες συντήρησης στους χώρους του Δημαρχείου

Εργασίες συντήρησης στους χώρους του ΔημαρχείουΕπιμέρους επισκευές και εργασίες συντήρησης, όπως ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών χώρων, γυψοσανίδων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες κ.α. είναι σε εξέλιξη στους δύο ορόφους του Δημαρχιακού Μεγάρου. Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις ανακαίνισης στις τουαλέτες (τοποθέτηση νέων πλακιδίων και ειδών υγιεινής), μόνωσης του δώματος.

«Συνεχίζουμε σε καθημερινή βάση την προσπάθειά μας, να καταστήσουμε πιο λειτουργικούς τους χώρους των δημοτικών κτιρίων και να βελτιώσουμε τις συνθήκες σε δημοτικές εγκαταστάσεις», σημειώνει σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χρυσόστομος Κυραϊλίδης.

Νεότερες Αρχιτεκτονικές Μνήμες της Κατερίνης στο Πνευματικό Κέντρο

Νεότερες Αρχιτεκτονικές Μνήμες της Κατερίνης στο Πνευματικό ΚέντροΈκθεση με τίτλο «Νεότερες Αρχιτεκτονικές Μνήμες της Κατερίνης»: «Χαρακτηρισμένα Μνημεία» πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Την ενταγμένη στο πλαίσιο των «Αικατερινείων» έκθεση πραγματοποιεί ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Ν.Πιερίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πoλιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Στην έκθεση παρέχονται πληροφορίες για τα Διατηρητέα Μνημεία της πόλης, όπως η Αστική Σχολή, το αρχοντικό, πρώην ιδιοκτησίας Ι. Τσαλόπουλου, το κτίριο Τσουπλή, το 5ο Γυμνάσιο, ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Σάββας Χιονίδης Δήμαρχος ΚατερίνηςΣυγχαίρω τους συντάκτες των τοπικών μέσων ενημέρωσης και ειδικότερα τους: Γιώργο Κουκουλιάτα, που εξελέγη πρόεδρος του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου και Εύη Μιχωλού, που εξελέγη αντιπρόεδρος.

Επίσης, συγχαίρω τη δημοσιογράφο Τάνια Δούλαλα, για την εκλογή της ως μέλους στο νέο Δ.Σ., καθώς και τη Μαρία Βαλσαμίδου, που εξελέγη στην εξελεγκτική επιτροπή της Ένωσης Συντακτών.

Εύχομαι από καρδιάς εποικοδομητική και δημιουργική θητεία, που θα τιμήσει τόσο τους ίδιους, όσο και το δημοσιογραφικό λειτούργημα που ασκούν με ήθος και επαγγελματική συμπεριφορά.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Σάββας Χιονίδης