Δήμος Κατερίνης: Δωρεά εκδόσεων της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

1αΑποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς βιβλίων από την Ελληνική Ιστορική Εταιρεία έγινε η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης, η οποία μαζί με βιβλιοθήκες, τόσο της μείζονος Θεσσαλονίκης, όσο και όμορων περιοχών, επιλέχθηκε για την ανάδειξη του έργου της Ε.Ι.Ε. στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη ενισχύθηκε, εμπλουτίζοντας την συλλογή της με 12 τόμους του περιοδικού «ΒΥΖΑΝΤΙΑΚΑ» (έτη έκδοσης από το 2001 έως και το 2017), 11 τόμους των Πρακτικών των Συνεδρίων της (διάφορα έτη ως και το 2010, οπότε και τα Πρακτικά εκδίδονται μόνο σε ψηφιακή μορφή), καθώς και ένα αντίτυπο του συλλογικού τόμου «Βυζάντιο & Αραβικός Κόσμος. Συνάντηση Πολιτισμών – Πρακτικά Διεθνούς Συμποσίου», επιμέλεια Α.Γκουτζιουκώστας – Α. Κραλίδης, Θεσσαλονίκη 2017, εκδόσεις Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δήμος Κατερίνης – ΟΠΠΑΠ: Ενημερωτικές δράσεις στα ΚΑΠΗ για την υγιεινή διατροφή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΈχει τεκμηριωθεί και επιστημονικά η άποψη ότι η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή οδηγεί στην μείωση των προβλημάτων υγείας και στην καλύτερη ποιότητα ζωής. Προς την κατεύθυνση αυτή, σειρά ενημερωτικών ομιλιών με στόχο τη διατροφική παρέμβαση και την αλλαγή των πρακτικών του παρελθόντος σε ό,τι αφορά διατροφικές συνήθειες θα πραγματοποιηθούν στα ΚΑΠΗ του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, η ενημέρωση έχει ως θέμα τις διατροφικές ομάδες και το πώς αυτές επηρεάζουν την εμφάνιση ή και την εξέλιξη των χρόνιων παθήσεων στους ηλικιωμένους, ενώ θα γίνουν σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κατερίνης και την Επισκέπτρια κα. Δέσποινα Τοπάλη.

Αστοχίες και πολλαπλά προβλήματα από τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου και αναψυχής στην οροφή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου καταγράφει τεχνική έκθεση - ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ

11Την ανάγκη απομάκρυνσης όλων των κινητών στοιχείων (ξύλινα παρτέρια) από την οροφή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση της πλατείας επισημαίνει τεχνική έκθεση που συντάχθηκε κατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε από μηχανικό της Δημοτικής Επιχείρησης Δημοτικά Πάρκινγκ του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα στην έκθεση υπογραμμίζονται αστοχίες και σειρά προβλημάτων που προκλήθηκαν από την τοποθέτηση ξύλινων παρτεριών για τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου και αναψυχής στην οροφή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας δημαρχείου.

Πιο συγκεκριμένα - μεταξύ άλλων - εντοπίστηκαν προβλήματα διαρροών στο υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου, εξαιτίας διατρήσεων του δαπέδου της πλατείας κατά την τοποθέτηση και έδραση των κινητών στοιχείων (ξύλινων παρτεριών).

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2019» – AGENDA Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Νοεμβρίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – (Πολιτιστικό Κέντρο Σεβαστής)


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣΚωμωδία στην ποντιακή διάλεκτο: «Τη χωρίονος το παλικάρ’» από την Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας

Τη θεατρική παράσταση στην ποντιακή διάλεκτο «Τη χωρίονος το παλικάρ» σε σενάριο – σκηνοθεσία του Ιωάννη Κοσμίδη, θα παρουσιάσει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σεβαστής η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - (Πνευματικό Κέντρο «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ»)

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΟΡΑΤΟΡΙΟ  του συνθέτη Χαράλαμπου Ναβροζίδη

Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος

Δήμος Κατερίνης: Σύσκεψη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και των πολιτιστικών συλλόγων

Προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα του 2020 & Δημιουργική συνεργασία στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

1ΑΗ συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων 2019, η καταγραφή της ατζέντας των δρωμένων που πρόκειται να υλοποιήσουν κατά τη διάρκεια του 2020, οι ημερομηνίες και η υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Η συνάντηση, την οποία συντόνισε ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Στη διάρκεια της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων που προσήλθαν μαζικά εξέφρασαν τη βούλησή τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.

Υποδοχή εκπαιδευτικών από Βουλγαρία, Μολδαβία και Πορτογαλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +

1

Το Δημαρχείο Κατερίνης επισκέφθηκαν την Τρίτη εκπαιδευτικοί από την Βουλγαρία, Μολδαβία και Πορτογαλία που μαζί με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Πλάτων» συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Erasmus +, ΚΑ2, για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Τις αποστολές υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιαλός στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος των Δημοτικών Πάρκινγκ Νίκος Κατανάς και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός για το πρόγραμμα από τα εκπαιδευτήρια «Πλάτων» Ευάγγελος Καπέτης.

«ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΩΚ logo 1Με στόχο τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο της μουσικής και να έρθουν σε επαφή με τα μουσικά όργανα, η Διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης προχωρά στη διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίων μουσικής με τίτλο «Μαθαίνω για τη Μουσική».

 

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου και για τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι: Ο πρώτος κύκλος ξεκινά στις 2 Δεκεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 7 Φεβρουαρίου 2020. Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά στις 10 Φεβρουαρίου 2020 και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου 2020. Η καθηγήτρια των σεμιναρίων έχει ειδικότητα στη διδασκαλία μαθημάτων Προπαιδείας σε μικρά παιδιά.

Στο στάδιο επιστέγασης του κτιρίου οι παρεμβάσεις στο υπό κατασκευή Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης

Κώστας Κουκοδήμος: «Μία υποδομή Πολιτισμού & Ανάπτυξης - βασική συνιστώσα κάθε σύγχρονης πόλης γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και στην Κατερίνη»

1Στο στάδιο επιστέγασης του κτιρίου επικεντρώνονται οι εργασίες κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου (κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων). Παράλληλα, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες τοποθέτησης αεραγωγών και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ξεκινήσει η τοποθέτηση των μαρμάρων (ορθομαρμάρωση) και των υαλοπετασμάτων αλουμινίου στις όψεις του κτιρίου.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις για την κατασκευή του βιομηχανικού δαπέδου στο υπόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο θα φιλοξενεί τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου, αποθηκευτικούς, καθώς και βοηθητικούς χώρους σκηνής.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Συνάντηση των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων

     Πρώτη προτεραιότητα η υψηλή ποιότητα λειτουργίας των σχολείων 2 ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνάντηση εργασίας με τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Κατερίνης είχαν διαδοχικά σήμερα στην Αστική Σχολή, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Νταντάμης & Β/θμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος αντίστοιχα.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά, ζητήματα, που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, με έμφαση στην καλή καθαριότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων. Παράλληλα, τέθηκαν υπηρεσιακά ζητήματα, έγινε αναφορά στην ανάγκη καλής συνεργασίας με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ καταγράφηκαν σχετικά αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΟΡΑΤΟΡΙΟ του συνθέτη Χαράλαμπου Ναβροζίδη Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος

                                          Κυριακή 17 Νοεμβρίου & Ώρα 6 μ.μ.

                                                   στο Πνευματικό Κέντρο

                                                     «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ»

Το Ορατόριο «Αγία Αικατερίνη», μία αφήγηση ενός θαύματος, το κείμενο και τη μουσική του οποίου υπογράφει ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», η ορχήστρα “Camerata Academica Katerinis”. Την ορχήστρα διευθύνει ο Μίκης Μιχαηλίδης.1

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου & ώρα 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ» συμμετέχουν:

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ – κωμωδία στην ποντιακή διάλεκτο: «Τη χωρίονος το παλικάρ’» από την Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 1Τη θεατρική παράσταση στην ποντιακή διάλεκτο «Τη χωρίονος το παλικάρ» σε σενάριο – σκηνοθεσία του Ιωάννη Κοσμίδη, θα παρουσιάσει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σεβαστής η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ».

Λίγα λόγια για το έργο:

Η ιστορία εξελίσσεται σε χωριό της Μακεδονίας, όπου οι κάτοικοι της είναι ως επί το πλείστον Πόντιοι. Στο έργο παρουσιάζονται με κωμικό - αριστοφανικό τρόπο, τα δρώμενα μιας όχι και τόσο συνηθισμένης οικογένειας Ποντίων.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Γιάννες, που καυχάται και αυτοδιαφημίζεται ότι δεν υπάρχει σαν αυτόν παλικάρι μέσα κι έξω από το χωριό του.