Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

on

Δημοτοκή Βιβλιοθήκη Κατερίνης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης στεγάζεται στο Συνεδριακό και Πνευματικό Κέντρο της πόλης, στο 1ο όροφο του κτιρίου. Διαθέτει σύγχρονη επίπλωση και πληροί τις βιβλιοθηκονομικές προδιαγραφές.

Δημοτοκή Βιβλιοθήκη ΚατερίνηςΣτο χώρο λειτουργεί ανοιχτό αναγνωστήριο με δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονται στη διάθεση του κοινού, καθώς και θερινό αναγνωστήριο στο μπαλκόνι με θέα το πάρκο.

Η συλλογή της αριθμεί 23,800 τόμους βιβλίων.

Πιο συγκεκριμένα, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της γνώσης στους τομείς της Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Θρησκείας, Κοινωνικών Επιστημών, Γλώσσας, Φυσικών Επιστημών, Εφαρμοσμένων Επιστημών, Τεχνολογίας, Καλών Τεχνών, Ψυχαγωγίας, Λογοτεχνίας και Ρητορικής, Βιογραφιών και Ιστορίας.

Δημοτοκή Βιβλιοθήκη Κατερίνης

Επίσης διατίθενται DVDs με ομιλίες και διαλέξεις της Σχολής Γονέων του Δήμου Κατερίνης, καθώς και βιβλία και λευκώματα συγγραφέων της πόλης μας.

Παράλληλα με το τμήμα ενηλίκων, υπάρχει και το παιδικό τμήμα που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους.

Οι κατηγορίες των παιδικών βιβλίων είναι οι εξής: ελληνικό και ξένο παιδικό μυθιστόρημα, ελληνικό και ξένο εφηβικό μυθιστόρημα, κόμικς, χριστουγεννιάτικες ιστορίες, παιδικό διήγημα, εικονογραφημένες ιστορίες, παραμύθια, παιδικό θέατρο, παιδική ποίηση, διάστημα, πολιτισμός, ζωγράφοι, κατασκευές, αθλήματα, εκπαιδευτικά, εφευρέσεις, ανθρώπινο σώμα, φύση – οικολογία, επιστήμες, βιογραφίες, παιδική ψυχολογία – φιλοσοφία, μυθολογία και θρησκεία.

Δημοτοκή Βιβλιοθήκη ΚατερίνηςΤο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση του καταλόγου είναι το ΑΒΕΚΤ 5.6.

Η θεματική ευρετηρίαση των τίτλων βασίζεται κυρίως στις θεματικές επικεφαλίδες του αρχείου καθιερωμένων αποδόσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης και η ταξινόμηση αυτών στο ταξινομικό σύστημα Dewey.

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα
απόγευμα από τις 14:00 έως τις 20:00

Τρίτη έως Παρασκευή
πρωί από τις 09:00 έως τις 15:00

Δημοτοκή Βιβλιοθήκη Κατερίνης      Δημοτοκή Βιβλιοθήκη Κατερίνης